• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar na nieuwe zege van Kittel: "We hebben nog champagne genoeg"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Nieuwe massasprint, nieuwe zege voor Quick-Step. "Maar we hebben wel alles uit de kast moeten halen om Bodnar terug te halen", zegt ploegleider Tom Steels.

  Stybar: "Champagne genoeg"

  De ontsnapte Maciej Bodnar werd maar net op tijd ingerekend, maar in de massasprint stond er alweer geen maat op Marcel Kittel. "Het was heel nipt", geeft Zdenek Stybar toe. "We zijn heel vroeg op kop gaan rijden. Op 3 kilometer had Bodnar nog zo'n 15 seconden."

  Bij Quick-Step houden ze de voetjes wel op de grond. "We nemen elke rit heel serieus en we bereiden de etappe voor alsof we voor onze eerste overwinning gaan. Wij proberen gewoon het werk van de ploegleiders af te maken."

  Hoe zit het met de champagnevoorraad bij Quick-Step na de vijfde zege in deze Tour? "We hebben nog champagne genoeg", lacht Stybar.

  Video player inladen...

  Lefevere over Kittel: "Het kan verkeren"

  Patrick Lefevere was uiteraard ook weer een tevreden man. "Het kan verkeren. Verleden jaar ging het allemaal moeizaam voor Kittel, maar nu vloeit alles eruit. Hij is ontspannen en dat straalt hij ook uit", stelt de manager van Quick-Step vast.

  Hoeveel ritzeges zitten er nog in voor Kittel? "Moeilijk te zeggen. Het mooiste zou zijn als hij in het groen kan winnen op de Champs-Elysées. Dat zou een mooie revanche zijn na de pech van vorig jaar."

  "Of we hem zullen kunnen houden? Daar heb ik geen zicht op. We hebben al verschillende keren gesproken. Hij wil blijven, maar wie wil er ook niet bij zo'n ploeg blijven? Toch is het afwachten wat er nu zal gebeuren."

  "Ook de jacht op Julien Vermote is geopend. Het werk dat hij in zijn eentje opknapt, is ongelooflijk. Op dit moment rijdt hij voor twee. We willen hem uiteraard graag houden, maar daarvoor moet je altijd met zijn tweeën zijn."

  Steels: "Bodnar reed enorm hard"

  "Het houdt maar niet op", lacht ploegleider Tom Steels. "Vijf zeges in de Tour is echt schitterend, al was het vandaag wel heel moeilijk om de vlucht in te rekenen. Bauer en Gilbert hebben alles uit de kast moeten halen om Bodnar terug te halen, want die reed echt enorm hard."

  Wordt het allemaal wat makkelijker na een ritzege? "Toch wel", weet Steels. Je neemt de juiste beslissingen. De manier waarop Kittel nu sprint, is van het beste wat we al van hem gezien hebben."

  Video player inladen...