• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Sociedad bevestigt de transfer van Januzaj

  Januzaj verzamelde zes caps bij de Rode Duivels.

  Zoals verwacht zet Adnan Januzaj zijn carrière verder in Spanje. Real Sociedad heeft de transfer van de 22-jarige Januzaj bevestigd. Januzaj paste al een tijdje niet meer in de plannen van United-coach José Mourinho. Hij tekende een contract voor vijf seizoen in Noord-Spanje.

  Januzaj ruilde op zijn 16e Anderlecht voor Manchester, waar hij een contract tot 2018 tekende. In 2013 brak hij door in het eerste elftal onder David Moyes, maar onder Louis van Gaal en José Mourinho kon hij zich niet opwerken tot vaste waarde.

  In 2015-2016 werd hij voor een half jaar uitgeleend aan Dortmund, vorig seizoen aan Sunderland. Mourinho liet de WK-ganger van 2014 thuis van de stage in Los Angeles, dus de offensieve middenvelder weet hoe laat het is.

  Januzaj tekende vandaag een contract voor 5 seizoenen bij Real Sociedad, dat vorig seizoen zesde werd in de Primera Division en in de groepsfase van de Europa League aantreedt.

  Januzaj wordt morgen voorgesteld bij Real Sociedad. Hij zal er rugnummer acht dragen.

  Januzaj werd door ex-bondscoach Marc Wilmots 15 keer geselecteerd voor de Rode Duivels. Zes keer kwam hij echt in actie. De laatste keer dateert wel al van november 2014. Toen speelde hij in het Koning Boudewijnstadion een minuut in het EK-kwalificatieduel tegen Wales.

  "Helaas komt mijn tijd bij United ten einde"

  Op zijn Facebook-pagina richtte Januzaj zich tot zijn ex-club Manchester United. "Waar moet ik beginnen", schrijft hij. "Ik heb enkele ongelooflijke momenten gehad bij United sinds ik de club vervoegde."

  "Ik wil alle ploegmaats, die kwamen en gingen, bedanken. Het was een genoegen om met jullie te spelen. Ik wil sommige trainers en staff ook bedanken omdat ze van United zo een grootse club maken."

  "Helaas is mijn tijd bij de club ten einde. Het is niet gelopen zoals ik wou, maar ik zal altijd liefde hebben voor United. Als laatste wil ik de fans bedanken om me te steunen in goede en slechte momenten."  

  "Ik kijk er naar uit om het seizoen zo snel mogelijk te beginnen"