• home
 • video
 • pas verschenen

  Paralympische atleet overlijdt tijdens training voor WK atletiek

  Het logo van het Internationaal Paralympisch Comité.

  Het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) heeft bekendgemaakt dat een atleet uit de Verenigde Arabische Emiraten is gestorven, nadat hij geblesseerd geraakt was tijdens een trainingssessie in Londen. Daar begint vrijdag het WK atletiek.

  Over de doodsoorzaak van de 36-jarige werper Abullah Hayayei, die ingeschreven was voor het kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen in de F34-klasse, deelde het IPC niets mee.

  Het IPC schreef een persbericht uit, waarin het meegaf dat "de hulpdiensten kort na 17u werden opgeroepen voor een zwaargewonde man. Om 17.20u werd de atleet ter plaatse dood verklaard."

  Een topman van de paralympische bond van de Emiraten vertelde aan Dubai Sports TV dat "de metalen discuskooi op zijn hoofd viel".

  Minuut stilte bij openingsceremonie

  Politie, ambulance en traumahelikopter snelden toe naar het Newham Leisure Centre, waar de man aan het trainen was. Maar hulp kon niet meer baten.

  Hayayei maakte in 2016 zijn debuut op de Paralympische Spelen: hij eindigde zesde in het speerwerpen en zevende in het kogelstoten. Op het WK 2015 werd hij vijfde in het discuswerpen.

  Tijdens de openingsceremonie op vrijdag in het Londo Stadium zal er een minuut stilte gehouden worden ter nagedachtenis van de betreurde atleet.

  IPC-voorzitter: "Allemaal in shock"

  IPC-voorzitter Philip Craven is diepbedroefd: "We zijn allemaal verslagen door het tragische nieuws en de dood van Abdullah. De gedachten, gebeden en rouwbetuigingen van de hele paralympische beweging gaan naar de familie, vrienden en teamgenoten van Abdullah én naar het nationaal paralympisch comité van de VAE. We zijn allemaal in shock."

  Tweet International Paralympic Comité: