• home
 • video
 • pas verschenen

  McGregor jent Mayweather: "Hij kan zich zelfs geen kostuum veroorloven"

  Mayweather versus McGregor, ook vestimentair een clash van stijlen.

  0 / 0
  Floyd Mayweather en Conor McGregor treden op 26 augustus in de ring in Las Vegas, maar het moddergooien is nu al begonnen. Tijdens hun eerste persevenement treiterde de Ierse MMA-vechter Mayweather met diens achterstallige belastingen.

  Het is nog anderhalve maand wachten op het gevecht tussen de ongeslagen Floyd Mayweather, die op zijn 40e voor één kamp terugkeert uit zijn pensioen, en de Ierse MMA-vechter Conor McGregor.

  Toch trapten beide heren vannacht al de campagnetoer van het gevecht - dat beide heren zo'n 100 miljoen dollar zou opleveren - op gang. Ze stelden de 11.000 boksfanaten die naar het Staples Center in Los Angeles afgezakt waren voor een vocaal gevecht niet teleur.

  Mayweather, die er door de Amerikaanse belastingdienst van beschuldigd wordt zijn belastingen van de kamp tegen Pacquiao (zo'n 22 miljoen dollar) nog niet betaald te hebben, toverde prompt een cheque van 100 miljoen dollar tevoorschijn op het podium.

  "Dit is hoe een vechter van 100 miljoen eruitziet. McGregor verdiende 3 miljoen dollar in zijn laatste kamp. Dat is trainingsgeld voor mij."

  McGregor had zijn repliek snel klaar: "Dat is geld voor de belastingen. Mayweather komt hier opdagen in een joggingsbroek. Hij kan zich zelfs geen kostuum meer veroorloven."

  McGregor bluft: "Ik sla hem knock-out binnen vier ronden"

  Het spelletje blufpoker van McGregor was nog niet afgelopen: "Ik zal hem knock-out slaan binnen vier ronden. Let op mijn woorden. Ik ben een jonge, zelfverzekerde man. Ik heb hier extreem hard voor gewerkt."

  "Mijn bewegingen, kracht en razernij, Mayweather heeft dat nog nooit meegemaakt", toonde de 28-jarige Ier zich vol vertrouwen.

  Mayweather was niet onder de indruk: "Ik garandeer je dat je tegen de grond gaat, op je gezicht of op je rug. Ik ben een oude man, maar ik heb nog genoeg energie over om McGregor te verslaan."

  De 40-jarige Amerikaan, die herhaalde dat zijn terugkeer beperkt blijft tot deze ene kamp, had toch ook woorden van lof voor zijn opponent: "Hij is een professional. Hij heeft nog nooit verloren als hij rechtop bleef. Zijn drie nederlagen in MMA kwamen er na een grondgevecht. Ik zal hem niet onderschatten."

  De boodschap op de strepen van McGregors pak: "F*ck you"

  "Trashtalken": level 1000

  Enkele foto's van de persconferentie:

  "Vadertje Staat heeft 26 miljoen van mij gehad in 2015"

  Ook op Instagram fulmineerde Mayweather tegen de Internal Revenue Service, de Amerikaanse belastingdienst, en ontkende hij financiële problemen.

  "Terwijl iedereen mijn geld aan het tellen is en het slechtste veronderstelt, zijn dit de feiten: Vadertje Staat heeft 26 miljoen van mij gehad in 2015."

  "Wat moeten ze nog meer hebben? Ik ben er zeker van dat ik veel eerder verwittigd zou zijn als er onregelmatigheden waren. Mijn rijk is stevig en intact"