• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Of ik morgen ga aanvallen? Goeie vraag"

  Froome: "Morgen aanvallen? Dat zien we nog wel"

  0 / 0
  Ook al was het een vlakke rit, de klassementsmannen mochten op weg naar Pau niet op hun lauweren rusten - valpartijen of waaiers loerden namelijk steeds om de hoek. "Je moet steeds geconcentreerd blijven in een rit zoals deze", verklaarde Froome.

  Froome: "Wilde steeds goed vooraan zitten"

  Voor de klimmers was het vandaag vooral zaak om zich te sparen voor de Pyreneeënrit van morgen. Zowel Bardet, Fuglsang, als Contador waren echter het slachtoffer van valpartijen.

  "In een rit zoals vandaag moet je concentratie steeds 100% zijn. Het ging er opvallend nerveus aan toe vandaag, veel meer dan gisteren. Met de sterke zijwind moet je ook op je hoede zijn voor waaiervorming. Het enige wat je kan doen, is de hele rit goed vooraan zitten", aldus geletruidrager Chris Froome. 

  "Ik moet zelf niet aanvallen"

  Met een tweeluik in de Pyreneeën morgen en overmorgen zullen de klimgeiten zich weer kunnen tonen. "Mogelijk vallen er morgen beslissingen. Er blijven nog 2 aankomsten bergop over, waarvan 1 morgen. De wedstrijd morgen zal zeker het klassement beïnvloeden", geeft Froome mee.

  "Of ik zelf ga aanvallen? Goeie vraag", glimlacht de Brit. "We zullen de wedstrijd vooral proberen controleren zodat mijn concurrenten geen tijd kunnen terugpakken in het klassement. Zelf aanvallen hoef ik niet te doen. We zullen wel zien wat er morgen gebeurt."

  Over de sterkte van zijn team valt niet te twijfelen, volgens Froome. "Het wordt een lastige etappe morgen, maar mijn team heeft zijn waarde al bewezen deze Tour. Als ze me willen isoleren zullen ze dus eerst mijn ploegmaats voorbij moeten."

  Quintana: "De hoop nog niet verloren"

  De vraag is wie er morgen het vuur aan de schenen kan leggen van Froome. Nairo Quintana liet tot nog toe geen overdonderende indruk na, maar gooit de handdoek nog niet in de ring. "Ik heb het podium nog steeds in het vizier. Vandaag wilde ik vooral de benen laten rusten en ander euvel vermijden", zegt de Movistar-kopman.

  "Ik heb mijn hoop nog niet opgegeven. We zullen zien wat er morgen gebeurt en hoe de benen reageren in de bergen. Als ik fris genoeg zit zal ik zeker proberen aanvallen. En wie weet wat er mogelijk is als de anderen een slechte dag hebben. Daar wil ik dan ook van profiteren."

  Contador: "Ik geef me nog niet gewonnen"

  Het is voorlopig nog niet de Tour van Alberto Contador. Telkens de favorieten elkaar bekampen moet hij al snel de rol lossen. Momenteel bekleedt hij de 12e plaats in het klassement, op ruim 5 minuten van Froome. Als klap op de vuurpijl viel hij vandaag in de rit naar Pau, met een pijnlijke heup als gevolg. Toch gelooft de Spanjaard nog in zijn kansen.

  "Ik heb het al moeilijk gehad, maar ik geef me nog niet gewonnen. Zij die denken dat ik het nu al opgeef kennen me duidelijk niet. Ik wil het niet zomaar voor bekeken houden, ik ben vastberaden om er nog iets van te maken. Ook voor mijn fans, natuurlijk. De Pyreneeën en de Alpen komen eraan, dus kan ik me zeker nog tonen", besluit "El Pistolero".