Ga naar de inhoud

meest recent

      De Allianz Arena kleurt niet langer blauw

       wo 12 juli 2017 13:32
      Vanaf nu speelt enkel nog Bayern München in de Allianz Arena.
      Bayern München deelt zijn stadion niet langer met TSV 1860 München. Het contract tussen de traditieclub, die naar de amateurreeksen is gezakt, en de Allianz Arena, een dochteronderneming van Bayern, wordt stopgezet.

      Sinds de oplevering van de Allianz Arena in 2005 deelden Bayern en stadgenoot TSV 1860 München - dat in 1966 de landstitel won - het stadion. Afwisselend kleurde het stadion rood en blauw.

      Nu komt er een einde aan die kleurendans, want na de degradatie van TSV 1860 München naar de amateurreeksen wordt het leasingcontract tussen de Allianz Arena en TSV met onmiddellijke ingang stopgezet.

      Het is een zoveelste opdoffer voor de club, nadat de grootste aandeelhouder geweigerd had te betalen voor de licentie om in de 3. Bundesliga aan te treden en na een leegloop van spelers.

      1860 München verhuist voor zijn matchen in de Regionalliga Beieren naar het 15 kilometer zuidelijker gelegen Grünwalder Stadion, dat 21.000 plaatsen telt.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.