• home
 • video
 • pas verschenen

  Dani Alves wordt concurrent voor Meunier bij PSG

  Dani Alves won in zijn carrière al drie keer de Champions League.

  Dani Alves voetbalt komend seizoen in Parijs. De Braziliaanse rechtsachter liet vorige maand zijn contract bij Juventus ontbinden en wordt nu een rechtstreekse concurrent voor de positie van Rode Duivel Thomas Meunier bij PSG.

  Dani Alves verhuisde vorige zomer transfervrij naar Juventus. Hij veroverde er de Italiaanse dubbel, maar besloot er na een jaartje toch al te vertrekken.

  De 34-jarige rechtsachter werd nadrukkelijk gelinkt aan Manchester City, waar hij herenigd zou worden met Pep Guardiola, zijn trainer bij Barcelona. Maar vandaag onthulde PSG dat het de verdediger voor twee seizoenen had vastgelegd.

  "Ik ben heel trots dat Dani Alves nu een speler van PSG is", zei voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. "Hij is al twaalf jaar een van de beste verdedigers ter wereld en hij wordt wereldwijd gezien als een ster van het voetbal. Met zijn kracht en zijn energie zal hij het team veel bijbrengen. Onze fans zullen houden van zijn winnaarsmentaliteit."

  "Ik ben heel blij dat ik hier getekend heb", zei de Braziliaan zelf. "Ik heb de voorbije jaren gezien hoe deze club een grote speler geworden is in het Europese voetbal. Nu kan ik meewerken aan dat project. Ik ben naar hier gekomen om te winnen. We zullen hier nog heel mooie momenten beleven."

  Slecht nieuws voor Thomas Meunier?

  De komst van Alves zou wel eens roet in het eten kunnen strooien van Thomas Meunier. De Rode Duivel werkte zich vorig seizoen op tot de vaste waarde op de rechtsachter in Parijs, maar krijgt er dus een erg stevige concurrent bij.

  Bovendien herstelt onze landgenoot momenteel nog na een operatie aan zijn linkerenkel.

  Alves tekent voor twee seizoenen: