• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Een comeback? Ik ben blij dat ik af en toe gewoon thuis kan zijn"

  KIm Clijsters heeft het erg druk op Wimbledon.

  Kim Clijsters tennist niet meer, maar ze heeft toch een bijzonder druk programma op Wimbledon. Ze geeft tenniscommentaar voor de BBC, doet mee aan het Legends-toernooi en coachte Yanina Wickmayer. Aan een comeback op het professionele circuit denkt ze niet. "Veel mensen vragen me dat, maar het is echt niets meer voor mij."

  "Leuk om hier te tennissen, maar ben blij dat ik voor de rest thuis kan zijn"

  Clijsters verloor aan de zijde van de Australische Rennae Stubbs haar tweede dubbelwedstrijd op het Legends-toernooi. Na afloop kon Sporza haar strikken voor een gesprek. "Het was een leuke wedstrijd. Navratilova en Black waren echt gedreven om te winnen. Het is leuk als het zo close is."

  Kriebelt het dan toch niet bij Clijsters als ze ziet dat Venus Williams, 37 jaar ondertussen, in de halve finales van het gewone toernooi staat? "Dat denken veel mensen. Heel wat mensen vragen me: "Zou je niet terugkomen? Venus en Serena draaien toch ook nog mee." Maar dat is niets meer voor mij."

  "Het is leuk zo. Ik kan nog tennissen op het Legends-toernooi en dat combineren met mijn werk voor tv en radio. Dat vind ik ideaal. Voor de rest ben ik blij dat ik gewoon thuis kan zijn."

  "Plots stond ik met McEnroe naar Kings of Leon te luisteren"

  Tijdens Wimbledon geeft Clijsters commentaar op de BBC. "Het is een heel leuke ervaring. Vorig jaar in Australië heb ik ook al eens commentaar gegeven voor Channel 7. Het is wel een aanpassing. Je moet het op een heel andere manier bekijken dan toen ik nog speelster was."

  "Gisteren gaf ik commentaar samen met John McEnroe. Het is heel fijn om naast hem te zitten en te luisteren hoe hij het analyseert. Het klikt goed tussen ons. Vorige week zijn we nog samen naar Kings of Leon gaan kijken."

  "We presenteerden samen een radioprogramma en hij zei dat hij naar het concert ging. Hij nodigde me uit en op vijf seconden was het beslist. Plots stonden we samen in Hyde Park in Londen naar het concert te luisteren."

  "Wickmayer heeft eens een beetje geluk nodig"

  Kim Clijsters was tijdens de eerste week ook coach van Elise Mertens en Yanina Wickmayer. "Mertens heeft heel goeie dingen laten zien. Ze heeft de voorbije jaren erg hard getraind en gewerkt aan haar minpunten. Je ziet dat ze agressiever tennist en meer en meer gelooft dat ze dit niveau aankan. Mentaal is ze ook een stuk beter."

  "Wat ze laten zien heeft tegen Venus Williams was heel sterk. Ze heeft die match verloren, maar ze kan zich toch optrekken aan die prestatie. Ze moet dat meenemen naar de rest van het seizoen."

  "Yanina heeft overwinningen nodig. Ze traint heel hard en ze doet alles wat je vraag. Het is heel leuk om met haar te werken. Het is nu hopen dat ze ook eens geluk heeft. Op training zie je dat ze het niveau aankan. Af en toe zie je dat hoge niveau ook in een match, maar ze moet het kunnen volhouden. Ze moet de wedstrijden die ze verloren heeft uit haar hoofd krijgen en alleen de positieve dingen onthouden."

  "Wie dit toernooi wint? "Konta is mijn favoriet. Ze is niet de meest impressionante speelster, maar ze blijft voor elke bal vechten. En het is ook leuk voor WIm Fissette."

  "In de Verenigde Staten leeft die Hall of Fame veel meer"

  Volgende week wordt Clijsters opgenomen in de Tennis Hall of Fame. Een speciaal moment voor haar. “Ik ben getrouwd met een Amerikaan en daar leeft het veel meer dan hier in Europa."

  "Voor Brian en zijn familie is dat ongelooflijk. Ze willen er allemaal bij zijn. Het is leuk om het zo te beleven. Ik krijg ook een officiële ring. Dat zal op de US Open gebeuren samen met Andy Roddick. Het is fijn dat het met hem is want we hebben een lange geschiedenis samen."

  "Ik ben ook wel een beetje zenuwachtig. Ik ben mijn speech al aan het voorbereiden. Net nu ik dacht dat alle huldigingen wel achter de rug waren. We zullen zien hoe het loopt."

  "Zal naar Charleroi rijden voor de matchen van Brian"

  Naast het tennis volgt KIm Clijsters door haar echtgenoot ook het basketbal op de voet. Voor Lynch wordt het een belangrijk najaar na zijn verhuis naar Charleroi. “Hij heeft heel veel ambitie. Bij Limburg United was het soms moeilijk om de ploeg  bij elkaar te houden. Hij moest elk jaar vanaf nul beginnen."

  "De uitdaging wordt nu groter. Brian is bezeten door basket. Hij is er van ’s morgens tot ’s avonds mee bezig. Hij zit nu in Las Vegas om spelers te scouten."

  "Wij steunen hem volledig. Ik zal nu naar Charleroi rijden voor zijn wedstrijden. Ook onze vrienden hebben de klik gemaakt om te gaan supporteren in Charleroi. Als hij hard werkt, kan hij hopelijk mooie dingen laten zien.”