• home
 • video
 • pas verschenen

  Bauer in VLV: "Wie is dat jong meisje dat een handtekening wil?"

  Jack Bauer zag geen graten in Bouhanni's actie.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Triatlete Sofie Goos en LottoNL-Jumbo-renner Bram Tankink waren gisteren te gast in Vive le Vélo. Aan tafel bij Maarten Vangramberen tilde Jack Bauer niet zwaar aan het incident met Bouhanni. In het kamp van Wanty heerst dan weer onvrede over de koerstactiek van andere ploegen: "Het zijn imbecielen"

  "Ik heb geen probleem met wat er vandaag gebeurd is"

  Quick Step-pion Jack Bauer kreeg gisteren in volle sprintvoorbereiding een duw van Nacer Bouhanni, maar zelf tilt hij niet zwaar aan het voorval: "Bouhanni probeert gewoon zijn positie te beschermen achter zijn lead-out. Elke renner zou dat doen. Dat gebeurt in het heetst van de strijd."

  "Om de etappe te winnen, moet je ruimte creëren. Ik heb geen probleem met wat er vandaag gebeurd is", vertelt de Nieuw-Zeelander aan de tafel van Maarten Vangramberen.

  "Een seconde nadat het gebeurd was, keek ik achterom. Ik voelde iets op mijn schouder. Ik dacht: "Wie is dat jong meisje dat een handtekening wil? Dit is niet het geschikte moment." Het enige waaraan ik op dat moment eigenlijk denk, is de positie van Kittel."

  Video player inladen...

  Van der Schueren begrijpt andere teams niet: "Het zijn imbecielen"

  Sammy Neyrinck nestelde zich gisteren in het spoor van Wanty-Groupe Gobert, dat zich al de hele Tour lang in de kijker rijdt. Gisteren ging Yoann Offredo voor de tweede keer op pad, maar hij kreeg maar één metgezel mee. De Fransman en ploegleider Hilare Van der Schueren ergeren zich aan het koersgedrag van de andere ploegen.

  "Verdorie toch, het zijn imbecielen! Wat een kiekens", foeterde Van der Schueren in de volgwagen. "Wij proberen de koers te animeren, maar dat lukt niet, want we krijgen van niemand hulp."

  Vluchter Offredo ventileerde in de ploegbus zijn ongenoegen: "Het zijn onnozelaars. Wel 50 teams kunnen zich laten kloppen door Kittel, maar niemand gaat mee in de ontsnapping."

  Video player inladen...

  Tankinks tips voor mensen die Tour saai vinden

  Bram Tankink heeft enkele goeie tips in petto voor de mensen die deze Tour als saai bestempelen. "Als je het een saaie Tour vindt, moet je niet de hele etappe bekijken. Dan moet je naar buiten gaan, andere dingen doen en dan kom je de laatste 20 kilometer binnen. Dan is het niet saai meer, want dan wordt er gesprint."

  "Stel je voor dat je 21 dagen lang, 8 uur per dag voor de televisie moet zitten om naar de Tour moet kijken, omdat je geen minuut niet kunt missen. Dan zou je niet meer zelf kunnen fietsen en genieten van kleine dingetjes."

  "Waar ik graag voor zou pleiten, is dat mensen die klagen over de saaiheid van de Tour lekker zelf hun fiets pakken."

  Video player inladen...

  "Ik moest bijna in jou klimmen, om het zakje te pakken"

  Bram Tankink wilde de bevoorrading ook wel eens langs de kant in plaats vanop de fiets meemaken. De generale repetitie waarin hij Sofie Goos een etenszakje aangaf verliep nog vlekkeloos, maar bij het echt werk liep het fout.

  "Ik hield dat zakje veel te hoog vast. Tom Leezer zei me nadien: "Ik moest bijna in jou klimmen om het te pakken"", gaf Tankink toe. Gelukkig konden alle renners de rollende bidons ontwijken.

  Video player inladen...

  Vliegende reporters Goos en Tankink

  Sofie Goos en Bram Tankink lieten voor aanvang van de rit ook de Renaat Schotte in zich los. Goos voelde onder meer Greipel en Degenkolb aan de tand, Tankink bleef met Groenewegen binnen zijn eigen brigade van LottoNL-Jumbo.

  "Eigenlijk zijn die renners wel heel toegankelijk, als je ziet hoe die bestormd worden. Alles moet heel snel gaan", analyseerde Sofie Goos. "Ook chapeau voor alle journalisten, want het is niet makkelijk om originele vragen te blijven stellen."

  Video player inladen...

  Calmejanes krampen kunnen niet tippen aan die van Tankink

  Lilian Calmejane won zaterdag op mooie wijze de bergrit naar Station des Rousses, maar Tanink vond dat hij wel nog moest werken aan zijn krampenperformance: "Was het nu toneelspel? Want nadien gaat hij weer als een speer."

  Calmejane kan misschien in de leer gaan bij Tankink, want tijdens de E3 Prijs in 2011 schoten de krampen de Nederlander van in zijn benen tot achter zijn oren.

  Video player inladen...

  Vive le Vélo te herbekijken in de Videozone en op VRT NU

  De integrale afleveringen en beste fragmenten van Vive le Vélo kunt u steeds herbekijken in onze videozone en op VRT NU. Vanavond schuiven Jo Planckaert en Jelle Vermeersch bij aan de tafel van Karl Vannieuwkerke.