• home
 • video
 • pas verschenen

  Backaert: "Gisteren 2 vluchters, vandaag 3. Vooruitgang is dat niet echt"

  Backaert zette Wanty-Groupe Gobert nog maar eens in de kijker.

  Wanty-Groupe Gobert mag dan wel geen grote kleppers in de rangen hebben, opvallen in deze Tour doen ze des te meer. Voor de 3e keer mocht de ploeg het podium op. Protagonisten waren vandaag wederom Backaert - mee in de vlucht, en Vanspeybrouck - 11e in de sprint.

  Backaert: "Wij rijden tenminste voor onze sponsors"

  Voor de derde keer in deze Tour glipte Frederik Backaert mee in de ontsnapping van de dag. "Voor de etappe had ik met Marcato gepraat. Toen hij aanging zat ik dan ook ideaal in positie om te reageren", liet Backaert optekenen.

  De vlucht succesvol afronden zat er niet in, hoewel medevluchter Bodnar het nog tot 250 meter van het einde uitzong. "Bodnar maakte een sterke indruk en haspelde ook vaak lange beurten af. Toen hij versnelde, kon ik niet mee. Maar goed, ik heb me weer kunnen tonen en de sponsor is content. Waarom de andere ploegen niemand meesturen is me een raadsel. Wat moeten die sponsors wel niet zeggen?"

  Vanspeybrouck: "Door het wriemelen van Bouhanni geen top 10"

  Pieter Vanspeybrouck liet zich gisteren opmerken met een 8e plaats in Bergerac. Ook vandaag nestelde hij zich tussen de sprinters om bij de eerste 10 te finishen. Dat lukte net niet, aangezien hij in Pau als 11e over de eindstreep bolde. "Bouhanni liet zich gelden en wriemelde zich overal tussen. Daardoor moest ik in de remmen en zat een mooie ereplaats er niet meer in", aldus Vanspeybrouck.

  De aanvalslust bij Wanty-Groupe Gobert is nog niet gemilderd. Ook Vanspeybrouck wil de sprong graag eens wagen. "Een van de komende dagen wil ik eens meeglippen in de ontsnapping. Misschien morgen, maar dat belooft een zware beproeving te worden. Zeker met de explosieve bergrit van vrijdag in het vooruitzicht. In ieder geval, de benen voelen nog steeds goed na 11 dagen in de Tour".

  Backaert stond vóór de rit naar Pau al op kop in het aanvallersklassement