• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp: "Werken op schema, 28 juli spelen we op Bosuil tegen Anderlecht"

  Antwerp: "De werken op de Bosuil gebeuren binnen heel strakke deadlines."

  Promovendus Antwerp is bezig aan een race tegen de klok om zijn stadion klaar te krijgen voor zijn openingsmatch van de competitie op 28 juli tegen Anderlecht. De club denkt wel na over een plan-B, maar ontkent dat de werken vertraging oplopen.

  Op 26 juni begon Antwerp, dat jaren in het vagevuur van tweede klasse vertoefde, de oude tribune 1 te slopen en te vervangen door een nieuwe, moderne tribune. Ook het veld en de grasmat wordt volledig vernieuwd.

  De club met stamnummer 1 voorzag al dat de eerste thuiswedstrijden - tegen Anderlecht en Genk - nog met een tribune in aanbouw zouden plaatsvinden.

  Enkele kranten schreven echter dat de werken vertraging oplopen en dat de kans bestaat dat het niet veilig genoeg zou zijn om op 28 juli Anderlecht te ontvangen.

  De club weerlegt dat nieuws in een persbericht: "Er is absoluut geen sprake van vertraging. De grasmat zal perfect bespeelbaar zijn op 28 juli."

  "Enkel in uiterste nood een andere locatie"

  De kersverse eersteklasser laat er geen twijfel over bestaan in een mededeling op zijn website: "Momenteel wordt heel hard gewerkt op de Bosuil. Zowel aan de bouw van de nieuwe tribune, als aan de verfraaiing van de bestaande tribunes, als aan het hoofdveld."

  "Er is absoluut geen sprake van vertraging, zoals vanmorgen in verschillende kranten werd geopperd. Alles verloopt volgens schema. Zo zal volgende week vrijdag dan ook zoals gepland de nieuwe grasmat van het hoofdveld van de Bosuil worden aangelegd, die dus perfect bespeelbaar zal zijn op 28 juli."

  "De werken worden uitgevoerd binnen heel strakke deadlines. De club is ervan overtuigd dat die zullen worden gehaald, waardoor de eerste thuiswedstrijd tegen Anderlecht zal kunnen plaatsvinden op de Bosuil."

  "Om op alles voorbereid te zijn onderzoekt de club echter de eventuele mogelijkheden om – enkel in uiterste nood – op een andere locatie een wedstrijd te organiseren." In de kranten werd het Lisp, de thuisvan van Lierse, gesuggereerd.