• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanvaller Offredo: "Bravo, Marcel Kittel. We rijden allemaal voor jou"

  Het gezicht van Yoann Offredo staat op onweer.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De dappere aanvallers in de Tour worden er moedeloos onder. "Er zijn wel 50 ploegen die zich kunnen laten kloppen door Kittel, maar niemand gaat mee in de ontsnapping", zucht de Fransman Yoann Offredo.

  "Niemand probeert iets"

  Yoann Offredo was gisteren de renner van Wanty Groupe-Gobert die in de aanval trok. Ook hij kreeg nauwelijks gezelschap. Enkel zijn landgenoot Elie Gesbert van de kleine Fortuneo-ploeg sprong mee.

  "Met z'n tweeën was het een onmogelijke opdracht", zuchtte Offredo gisteren voor de camera van ons Tourporgramma Vive Le Vélo. "Wat moesten we doen? Ons aan de kant zetten om nog eens te sprinten?"

  "We zitten met z'n tweeën in de ontsnapping en niemand die nog iets probeert. Er zijn wel 50 ploegen die zich kunnen laten kloppen door Kittel, maar niemand gaat mee in de ontsnapping. Niemand. Geen enkele ploeg."

  Video player inladen...

  "Het zijn allemaal onnozelaars"

  Op 7 kilometer van de streep moest Yoann Offredo zich gewonnen geven. In de teambus maakte hij zich flink boos: "Waarom hebben die andere teams gereden? Om Marcel Kittel te helpen?"

  "Bravo, Marcel Kittel. We rijden allemaal voor jou en morgen doen we dat opnieuw. "Dat is toch niet mogelijk. Het zijn allemaal onnozelaars. Ik begrijp het niet."

  Video player inladen...