• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanspeybrouck (8e): "Je moet goed zot zijn om je in zo'n sprint te smijten"

  Vanspeybrouck liet zich niet intimideren en behaalde een mooie 8e plaats.

  Video player inladen...
  0 / 0

  Vanspeybrouck liet zich niet intimideren en behaalde een mooie 8e plaats.

  Video player inladen...
  Een volgende massasprint, een volgende overwinning voor groene trui Marcel Kittel. Eerste Belg was Pieter Vanspeybrouck, die zich tussen de rasechte sprinters nestelde. De laatste bochten maakten het moeilijk om zich te positioneren. "Hiervoor moet je goed zot zijn", reageert hij.

  "De ploeg zal content zijn"

  1 Belg in de top 10 van de rit naar Pau vandaag: Pieter Vanspeybrouck. De renner van Wanty-Groupe Gobert vreesde het sprintersgewoel in de slotkilometer niet en gooide zich volop in de massasprint.

  "Ik heb me er vol tussen gesmeten in de laatste kilometer en daar zat ik vrij goed gepositioneerd. Ik hoopte om een plekje in de eerste 10 te behalen en dat is me uiteindelijk mooi gelukt. De ploeg zal content zijn", reageert Vanspeybrouck.

  "Niet nadenken en gewoon gaan"

  Vanspeybrouck is geen rasechte sprinter, maar viel niet uit de toon vandaag. "Het geeft een kick om hier eens mee te sprinten. Je moet wel goed zot zijn om het te doen. Niet nadenken en gewoon gaan, want dat doet iedereen in zo'n sprint."

  "Het was lastig om me te nestelen tussen zo'n georganiseerde sprinttreinen als die van Quick-Step en Katusha. Ik heb moeten vechten om mijn plaats te verdedigen, maar het ging er vandaag wel correct aan toe allemaal", besluit Vanspeybrouck.