• home
 • video
 • pas verschenen

  Trump "werkt hard" om Spelen naar L.A. te halen

  Vandaag stellen L.A. en Parijs een laatste keer hun project voor.

  Los Angeles en Parijs zijn de overgebleven kandidaten om de Olympische Spelen 2024 (en 2028) te organiseren. De Amerikaanse president Donald Trump liet vandaag op Twitter weten helemaal achter de kandidatuur van L.A. te staan. De twee steden kregen vandaag een laatste kans om hun project voor te stellen aan het IOC.

  Het is geweten dat Trump zijn officiële standpunten liever op Twitter verspreidt dan via de pers. Op de sociale media schreef hij vandaag: "We werken hard om de Olympische Spelen binnen te halen voor de Verenigde Staten (L.A.). Blijf op de hoogte." 

  Los Angeles en Parijs zijn de overgebleven kandidaten om de Spelen van 2024 te organiseren. De toewijzing daarvan vindt plaats op 13 september dit jaar.

  Vandaag mochten de steden hun kandidatuur een laatste keer voorstellen aan het IOC in Lausanne. Daar wordt vandaag bovendien beslist of de organisatie van de Spelen van 2024 en 2028 gelijktijdig zullen worden toegekend. Zo wil het IOC mogelijk een keuze vermijden tussen de twee steden.

  Moest het IOC dat beslissen, dan kan Trump zo goed als zeker uitpakken met het feit dat hij als president de zomerspelen naar zijn land bracht. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1996 in Atlanta.