• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Greipel moet zelf aan de sprint beginnen, ook al is het nog ver"

  André Greipel werd vandaag pas 12e.

  0 / 0

  André Greipel werd vandaag pas 12e.

  Terwijl Quick-Step Floors stilaan een telraam nodig heeft, blijft Lotto-Soudal ook na de 10e etappe met lege handen over. De trein van de Belgische ploeg stond op de rails, maar kopman André Greipel (12e) kwam er in de sprint niet aan te pas. Ploegmanager Marc Sergeant analyseert.

  "Greipel zegt dat hij niemand iets kan verwijten"

  "Alles liep vrij goed, tot de laatste 400 meter", opende Marc Sergeant zijn analyse bij Sporza. "Roelandts zat op kop, met twee renners van Katjoesja en Greipel in zijn wiel."

  "Maar blijkbaar was die jongen van Katjoesja niet sterk genoeg meer om aan te zetten. Op links kwam er dan een hele golf renners en dan weet je dat het heel moeilijk wordt."

  "André kwam niet meer tot sprinten. De volgende keer moet hij gaan, ook al is het nog 300 meter. Anders maak je geen kans tegen deze Kittel, die gewoon outstanding is."

  "André moet zelf beginnen aan zijn sprint, ook al is het nog ver. Kittel doet dat ook. Hij kijkt naar niemand, alleen naar zichzelf. Als je hem laat komen, dan is het over. Zo simpel is het. Greipel zegt zelf ook dat hij niemand iets kan verwijten. "Ik ben de enige die iets verkeerds gedaan heeft", zegt hij."

  "Ontsnapping? We zijn hier met Greipel en gaan er voor"

  Moet Lotto-Soudal het geweer misschien eens van schouder veranderen? Moet de Belgische ploeg meegaan in een ontsnapping en het werk in het peloton aan andere teams overlaten?

  "Dan zal LottoNL-Jumbo wel rijden en zal ook Cofidis vroeger werken. Dat is dus geen oplossing. We zijn hier met Greipel en we moeten er voor gaan. Dat doen we morgen zeker opnieuw", besluit Sergeant.