• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames tanken vertrouwen in uitwuifmatch tegen Rusland

  De Red Flames vieren het doelpunt van Tessa Wullaert.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De Belgische voetbalvrouwen kunnen met een goed gevoel afzakken naar het EK. In hun laatste voorbereidingsmatch klopten de Red Flames Rusland met 2-0.

  De Red Flames konden wel een opkikker gebruiken na de nederlagen tegen Spanje (7-0) en Frankrijk (2-0). En die kwam er ook tegen Rusland, de nummer 25 op de FIFA-ranking.

  In het aardig volgelopen stadion van Denderleeuw namen de Belgen de match meteen in handen. Tessa Wullaert opende iets voorbij het kwartier de score na geklungel in de Russische defensie.

  Ook bij de 2-0 van Cayman zag de afweer van de Russen er niet te best uit. De Russische doelvrouw dacht dat er gefloten was voor een overtreding en maakte zich klaar om een vrije trapt te nemen, maar Cayman was bij de pinken en schoof de bal in het lege doel. Na de rust verwaterde de partij door de vele wissels.

  De Red Flames kunnen nu met vertrouwen afreizen naar Nederland, waar zondag het EK van start gaat. De Red Flames komen op de eerste dag meteen in actie, tegen Denemarken.

  Serneels: "Groep is er klaar voor"

  "Het is natuurlijk plezant om met een goed resultaat af te sluiten, want dat geeft nog wat extra motivatie voor het EK", zegt bondscoach Ives Serneels. "Het belangrijkste was echter om 90 minuten te laten zien dat we voetballend vermogen hebben."

  "Zoals ik het zie, hebben we een perfecte voorbereiding achter de rug. In die wedstrijd tegen Spanje hebben we twee à drie klappen tegen ons gezicht gekregen. Toen hadden we een mindere dag tegen een topploeg. Nadien hebben we samengezeten met de speelsters om daaruit te leren. Vrijdag tegen Frankrijk stond de organisatie er weer en vandaag zat het voetballend goed. Deze groep is er klaar voor."

  Wullaert: "Perfecte matchen nodig op EK"

  "Onze tegenstandsters op het EK hebben meer kwaliteiten dan wij, dus zullen we perfecte wedstrijden moeten spelen: de organisatie van in de oefeninterland tegen Frankrijk en eruit komen zoals vandaag tegen de Russinnen", zegt spits Tessa Wullaert.

  "We hebben een voorbereiding met ups en downs achter de rug, maar daaruit hebben we wel veel geleerd. De zege van vandaag is dan weer goed voor het vertrouwen."