• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook na nieuwe puntentelling moet Pacquiao wereldtitel aan Horn laten

  Horn won de kamp tegen Pacquiao op punten.

  Een onderzoek naar de kamp tussen Manny Pacquiao en Jeff Horn heeft geen nieuwe winnaar opgeleverd. Na hevig protest over het verlies van Pacquiao was er discussie ontstaan over de beslissing van de juryleden om Horn tot wereldkampioen te kronen.

  Pacquiao (38) werd vorige week onttroond als wereldkampioen door Horn (29) nadat de jury hem unaniem als winnaar had aangeduid. Maar volgens veel kijkers had de elfvoudige wereldkampioen Pacquiao in de laatste rondes duidelijk de bovenhand en verdiende hij daarom de overwinning.

  De WBO gaf gehoor aan het protest en stelde een onderzoek in, maar besloot de uitslag (117-111, 115-113, 115-113) toch in het voordeel van Horn te houden.

  "De uitslag was controversieel en leidde tot onenigheid tussen de fans. We hebben daarom gevraagd aan vijf anonieme, bevoegde juryleden uit verschillende landen de beelden zonder geluid te bekijken", liet de WBO weten in een verklaring. 

  "Om de winnaar van elke ronde te bepalen, moesten drie van de vijf juryleden instemmen. Pacquiao heeft vijf ronden gewonnen en Horn zeven. De uitslag blijft daarom staan."