• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku op eerste dag bij United: "Prijzen winnen is het allerbelangrijkste"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Romelu Lukaku trainde gisteren al een eerste keer mee met zijn nieuwe ploeg in LA. In zijn eerste interview toont de Rode Duivel zich ontzettend hongerig. Hij spreekt over zijn speciale band met Pogba en Mourinho en zijn wens om trofeeën te winnen. "Dat is het allerbelangrijkste."

  "Ik zei tegen mijn moeder: ooit speel ik op Old Trafford"

  "Ik kan niet wachten om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen", vertelde Lukaku in zijn eerste interview met MUTV. "Ik ben echt blij en kan niet wachten om iedereen te ontmoeten."

  "Dit is een grote stap vooruit voor mij. Je zegt niet neen tegen een club als United. Ik woon in Manchester en rijd bijna elke dag voorbij Old Trafford. Als ik er langskom, kan ik mijn ogen niet van het stadion afhouden. Op een avond zei ik tegen mijn moeder: “Ooit speel ik daar". Ik had gewoon zo’n gevoel. Nu kan ik niet wachten tot ik er een eerste keer kan spelen."

  "Ik ben ook blij dat alles in orde is voor de start van het seizoen. Zo kan ik de hele voorbereiding meemaken. Ik kan iedereen leren kennen en de speelstijl leren kennen. Ik kijk ernaar uit om de manier van werken van United te ontdekken. Ik ben een heel rustig persoon, maar op het veld word ik een krijger. Ik wil mijn ploeg helpen om het hoogst mogelijke te bereiken."

  "Pogba heeft een grote rol gespeeld bij deze transfer"

  Lukaku ontmoet bij United ook Paul Pogba. "Hij is een van mijn beste vrienden en ook mijn buur. We zijn bijna elke dag samen. Hij heeft zeker een grote rol gespeeld bij deze transfer."

  "Hij heeft me uitgelegd hoe alles werkt bij de club. Na zijn transfer van vorig jaar, begon er bij mij ook een lichtje te branden. Ik dacht: "Als ik ooit de kans krijg om daar te tekenen, doe ik het"."

  Ook collega-Rode Duivel Fellaini speelt bij United. "Ik heb twee dagen geleden met hem gesproken. "Nu zal je ontdekken hoe groot en hoe groots deze club is", zei hij. Ik besef het ondertussen al een heel klein beetje. Het is fantastisch om een collega uit de nationale ploeg en een van mijn beste vrienden in mijn team te hebben. Dat zal zeker helpen om iedereen te leren kennen.”

  "Mourinho is de coach die United opnieuw prijzen zal bezorgen"

  Er loopt nog een oude onbekende rond bij Manchester United. Lukaku zal weer samenwerken met coach José Mourinho. "Ik heb al met deze coach gewerkt, maar dit is toch een nieuwe start."

  “Ik kijk er ook echt naar uit om weer met Mourinho te kunnen werken. Daar ben ik eigenlijk nog het meest opgewonden over. We hebben een goeie relatie en het was al sinds mijn 10 jaar een droom van mij om met hem te werken. Het is ongelooflijk dat ik nu op mijn 24e deel kan uitmaken van het team waarmee hij prijzen wil pakken."

  "De club is bezig aan de heropbouw en de manager doet alles juist. Hij is de coach die United weer trofeeën zal bezorgen."

  "Eindelijk kan ik proeven van de Champions League"

  Bij Manchester United krijgt Lukaku ook de kans om in de Champions League te spelen. "Eindelijk! Eindelijk! Ik ben al acht jaar prof, maar ik heb nog nooit van de groepsfases in de Champions League kunnen proeven."

  "Het was altijd al mijn droom in die bijzondere competitie te kunnen schitteren. Dat ik nu die kans krijg, en zelfs kan meedoen voor de hoofdprijs, is het allermooiste."

  "Ik plaats het hoger dan een EK of een WK, zeker omdat het nu mijn eerste keer wordt. Als kind in België had je nooit het idee dat het realistisch zou zijn om zo’n groot toernooi te winnen met de Rode Duivels, al hebben we nu plots een getalenteerde generatie. Maar met Manchester United kan ik elk jaar strijden om de Champions League te winnen."

  "Trofeeën zijn het allerbelangrijkste"

  “Ik wil niet te veel praten over doelen, daar houd ik niet van", zei een nuchtere Lukaku. "Ik wil gewoon hard werken en mezelf bewijzen."

  Wanner het seizoen geslaagd is? "Individueel wil ik zo veel mogelijk doelpunten scoren, een betere speler worden en harder werken dan ooit tevoren. Ik wil altijd beter worden. Ik wil niet ter plaatse blijven trappelen. Als je voor zo’n grote club speelt dan moet je je ook zo gedragen. Je moet er elke week staan. Het was het juiste moment voor mij om die stap te zetten."

  "Maar ik ben er ook om de club te helpen. Ik speel ook voor het team en ik wil prijzen pakken. Trofeeën zijn het allerbelangrijkst. De honger om prijzen te winnen, is bij deze club ook enorm. Dat is wat ik nodig heb. Op het einde van mijn carrière wil ik kunnen zeggen dat ik bij een ploeg gespeeld heb die altijd meedeed voor de prijzen."

  "Ik ga mijn uiterste best doen om hier te slagen. De supporters willen spektakel op het veld en daar zal ik elke wedstrijd voor proberen te zorgen.”

  De eerste fotoshoot van Lukaku in truitje met nummer 9.

  Lukaku koos voor rugnummer 9 bij United. Dat was tot vorig seizoen eigenlijk het nummer van Zlatan Ibrahimovic. "Ik heb zijn toestemming gevraagd en ben dan ook erg dankbaar dat hij het goed vond."