• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Het zal een kwestie van geld worden om Kittel te houden"

  Kittel dikte vandaag zijn aantal ritzeges in de Tour aan: de teller staat op 13 nu.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Met een vierde ritoverwinning voor groene trui Marcel Kittel was Patrick Lefevere alweer in zijn nopjes. De ploegbaas van Quick-Step hoopt zijn Duitse parel dan ook langer aan zich te binden. "Het zal een kwestie van geld worden. Hopelijk kunnen we zijn contract binnenkort finaliseren", aldus Lefevere.

  "Er staat geen maat op Marcel"

  Ook in Bergerac toonde Marcel Kittel zich de sterkste van het sprintersgild. In de kronkelende straten richtig de finish leek hij slecht gepositioneerd te zitten, maar aan het eind sprintte hij met overmacht naar zijn 4e ritoverwinning in deze Tour. Met 13 Touretappes op zijn teller overtreft hij nu de Duitse recordhouder Erik Zabel.

  "Daar zal Marcel zeker blij mee zijn. Het zag er nochtans niet goed uit in de laatste kilometer, want hij zat niet in een ideale positie. Marcel heeft dan een klein tussenspurtje gedaan en zo kon hij wat opschuiven. In de sprint stond er opnieuw geen maat op hem", aldus een tevreden ploegleider.

  "De groene trui? Dat bekijken we van dag tot dag"

  Met deze ritzege zit de groene trui weer wat steviger rond Kittels schouders, zeker aangezien Matthews zich vandaag niet kon mengen in de debatten. "We bekijken het nu dag per dag, want je weet nooit wat er gebeurt. Valpartijen of ziekte: we hebben het in deze Tour allemaal al meegemaakt."

  "Om een contract te finaliseren moet je met z'n tweeën zijn"

  Met zijn sterke Tour fietst Kittel zich in de kijker bij andere ploegen, die hengelen naar de diensten van de Duitse spurtbom. Iedere overwinning doet zijn marktwaarde de hoogte in schieten, maar dat maakt het voor Quick-Step ook steeds moeilijker om Kittel te houden.

  "Om een contract te finaliseren moet je met z'n tweeën zijn. Marcels manager is even buiten strijd omwille van familiale redenen, maar we zullen snel weer om de tafel zitten. Marcel voelt zich goed in onze ploeg, dus zal het vooral op geld aankomen", aldus een hoopvolle Lefevere.