• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Door glazen deur vreesden we dat Kittel de Tour niet kon rijden"

  Vandaag krijgt Kittel opnieuw een kans om de rit te winnen.

  Marcel Kittel is de sterkste sprinter in de Ronde van Frankrijk, maar even zag het ernaar uit dat de Duitser de start niet zou halen. Dat vertelde teammanager Patrick Lefevere tijdens de rustdag aan Sporza.

  Glazen deur

  Marcel Kittel zit al aan 3 ritzeges in deze Ronde van Frankrijk. Ietwat onverhoopt, want net voor de Tour schrokken ze zich een hoedje bij Quick-Step.

  "Een week voor de start raakten we in paniek. Kittel was met zijn knie tegen een glazen deur gelopen in een restaurant. We vreesden dat hij de Tour niet kon rijden", doet teammanager Patrick Lefevere het verhaal.

  "Gaviria is heikel punt"

  Gelukkig voor Quick-Step haalde Marcel Kittel wel de start. Rijdt de Duitse topsprinter ook volgend jaar de Tour voor Quick-Step?

  "Kittel wil blijven", legt Patrick Lefevere uit. "Gaviria is wel een heikel punt. Kittel vraagt hoe het met Gaviria zit, Gaviria vraagt hoe het met Kittel zit."

  Lefevere ziet geen probleem. "Er zitten 270 koersdagen in een jaar en 3 grote rondes."

  "Nog 2 ritzeges"

  Ondertussen aast Marcel Kittel op het puntenklassement. Staat hij in Parijs met het groen te pronken?

  "Michael Matthews is een ernstige concurrent", weet Patrick Lefevere ook. "Wat hij verliest in de tussensprint in de bergen, kan Kittel goedmaken met een ritzege."

  "Als het goed gaat, wint hij er nog twee. Dan is het groen zo goed als binnen."

  "Positieve signalen in Parijs"

  Over de toekomst van de Quick-Step-ploeg heeft Patrick Lefevere goede hoop. De onderhandelingen met de sponsors gaan de goede kant op.

  "Hopelijk kom ik voor Parijs met positieve signalen naar buiten", legt de manager onze reporter Carl Berteele uit. "Ik ben een man van een handshake. Jammer genoeg gaat het tegenwoordig niet over handshakes, maar over getekende contracten."

  Quick-Step organiseert mosselfestijn op eerste rustdag

  Video player inladen...