• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Belgische volleybalmannen grijpen nipt naast EK-goud

  België verloor na een vijfsetter.

  Op het EK volleybal U17 hebben de Belgische mannen vrede moeten nemen met het zilver. In de finale was Italië te sterk na een tiebreak. "De toekomst oogt rooskleurig", klinkt het.

  De jonge Belgen mogen ondanks de verloren finale terugblikken op een sterk toernooi. In de groepsfase verloren ze slechts één keer, met 3-0 tegen Italië.

  In de finale kwam België de Italianen opnieuw tegen en dit keer zat er misschien wel meer in. De Belgen liepen 2-1 uit in de sets, maar Italië sleepte nog een tiebreak uit het vuur. Daarin leidde België nog met 8-6, maar in de slotfase van de wedstrijd was Italië sterker. De Italianen wonnen de tiebreak met 10-15.

  "We hadden een matchbal en dus was goud dichtbij, maar zilver is ook leuk", zegt assistent-coach Jeroen Rymen. "Het blijft een ongelooflijke prestatie. We hebben een mooi parcours afgelegd. De toekomst ziet er rooskleurig uit."

  Video player inladen...