• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Hoste: "Greipel moet vertrouwen hebben in zijn lead-out"

  Greipel kwam er nog niet aan te pas in de sprints in deze Tour.

  Lotto-Soudal heeft het heft in handen genomen in de sprint, maar André Greipel kon het werk opnieuw niet bekronen. "Hij moet vertrouwen hebben in zijn lead-out", vindt oud-sprintkampioen Frank Hoste. "Greipel mag zijn sprint niet afstemmen op andere sprinters."

  "Houd wiel Roelandts vast"

  "Het valt me op dat de ploegmaats van Greipel heel vroeg zijn beginnen rijden, op 9 kilometer", analyseert Frank Hoste, cocommentator bij Sporza Tour op Radio 1. "Dat is al heel vroeg. Voluit rijden, dat kun je maar 500 meter volhouden. Met 5 renners is dat te weinig."

  "Greipel zit op een bepaald moment goed in het wiel van Roelandts. Die kijkt om en er zitten 2 renners van Katjoesja in zijn wiel. Greipel heeft het vertrouwen in zijn lead-out laten gaan. Hij moet vertrouwen hebben in zijn lead-out, in plaats van zijn sprint af te stemmen op Kristoff of een andere sprinter."

  "Hij moet in het wiel van Roelandts de laatste bocht indraaien en sprinten. Valt hij stil? Oké, dan is hij 2e of 3e, maar heeft hij tenminste een sprint gereden. Nu heeft hij een sprint gereden met de benen stil omdat hij geen kant op kon."

  Video player inladen...

  "Vandaag was een ideale kans"

  "Als je als sprinter een paar keer afgedroogd wordt, is je vertrouwen minder en begin je te twijfelen, zoals Greipel nu doet. Dat mag je nooit doen, met het oog op de ritten die nog komen."

  "Vandaag was een ideale kans: ze hebben onderweg maar 1 man moeten opofferen en hadden de volledige ploeg ter beschikking voor de sprint."

  Vorig jaar duurde het ook tot de allerlaatste rit, op de Champs Elysées, vooraleer Greipel kon juichen. Gelooft Frank Hoste in een herhaling van dat scenario? "Het kan lukken, maar ik win liever de eerste rit. Dan ben ik gerustgesteld en volgen er nog zeges."

  "Met de manier waarop Kittel nu sprint, zijn de andere ploegen niet goed bij hun hoofd als ze dezelfde tactiek toepassen. Je ziet dat er niets aan te doen is. Dan kun je zeggen: "Morgen aanvallen, sprinter of niet"."