• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb: "Ik kon Kittel niet volgen, en toen moest hij nog beginnen sprinten"

  "Koning Kittel" liet iedereen ver achter zich vandaag.

  Met zijn 4e ritoverwinning in deze Tour bouwt Marcel Kittel zijn imperium steeds verder uit. Na vandaag staat ook Bergerac op zijn lijstje met veroverde steden. Kunnen zijn concurrenten nog iets forceren, of gooien ze ontmoedigd de handdoek in de ring?

  "Koning Kittel"

  In 1975 was het Frans Verbeeck die na de Ronde van Vlaanderen verkondigde dat Eddy Merckx 5 kilometer per uur sneller reed dan de rest. Vandaag werd er gefluisterd dat dit in het geval van Kittel 10 kilometer per uur sneller is. De Duitse sprintbom blies vandaag iedereen weg en werd intussen gedoopt tot "Koning Kittel". Wie doet hem nog wat?

  De groene trui zit na de sprint in Bergerac nog wat steviger om zijn schouders - Matthews en Greipel deden in Bergerac slechts mee voor verre ereplaatsen en volgen al op meer dan 100 punten in het klassement voor de groene trui.

  Degenkolb: "Sprinten om nog maar in Kittels wiel te blijven"

  John Degenkolb eindigde vandaag het dichtst bij zijn landgenoot. Met een tweede plaats fleurde de Duitser zijn tot nu toe fletse Tour ietwat op. "Toen ik de laatste kilometer inging dacht ik dat de race gereden was. Een klein mirakel was het, toen Kittel me passeerde en ik op zijn wiel kon inpikken. Ik moest sprinten om nog maar in zijn wiel te blijven", reageerde Degenkolb.

  "Vandaag was hij gewoonweg onklopbaar, dat staat buiten kijf. Ik weet niet hoe we hem moeten verslaan, zó getalenteerd en zó goed in vorm. Man op man zie ik niemand hem verslaan in deze Tour, maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt."

  Groenewegen: "Ik wil meer dan ereplaatsen"

  Dylan Groenewegen sleepte vandaag een 3e plaats uit de brand. De Nederlander stapelt de ereplaatsen op in deze Tour maar heeft nog niet de power om de strijd aan te gaan met Kittel. "Ik zat te ver achter in de laatste bocht. Als ik me daar beter had kunnen positioneren kon ik misschien meedoen voor de overwinning. De snelheid is er, maar aan Kittel valt voorlopig niet te tornen", aldus Groenewegen.

  "Het vertrouwen zit goed en ik wil de volgende keer graag het hoogste treetje behalen. 3e is een leuk resultaat maar daarvoor zijn we niet naar hier gekomen. We willen meer."