• home
 • video
 • pas verschenen

  De meest strijdlustige renner van de eerste week? Lilian Calmejane

  Calmejane won zaterdag een boeiende etappe in het Juragebergte.

  Lilian Calmejane (Direct Energie) is de eerste genomineerde voor de "Superstrijdlust"-prijs in de Ronde van Frankrijk. De Fransman, zaterdag ritwinnaar in Station des Rousses, werd in een onlinestemming verkozen tot meest strijdlustige renner van de eerste Tour-week.

  Op de eerste rustdag werd de meest strijdlustige renner van de eerste Tour-week verkozen, volgende week maandag zal op de tweede rustdag de stemming voor de tweede Tour-week gehouden worden.

  De winnaars komen in aanmerking voor de prijs van de "Superstrijdlust", die bepaald zal worden door een jury. De juryleden kunnen zelf nog andere "finalisten" selecteren.

  Lilian Calmejane (Direct Energie) is alvast een van de genomineerden. De Fransman kreeg meer stemmen dan Warren Barguil (Sunweb) en Jan Bakelants (AG2R).

  "Calmejane voerde in de rit naar Longwy al een nummertje op, maar zaterdag heeft hij een van de mooiste ritten in deze Tour gewonnen. Hij is een mooie winnaar van de eerste week", reageerde juryvoorzitter Thierry Gouvenou.