• home
 • video
 • pas verschenen

  België kan Cyprus in oktober niet ontvangen in Koning Boudewijn-stadion

  Waar de Rode Duivels op 10 oktober dan wel zullen spelen, is niet bekend.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Waar de Rode Duivels op 10 oktober dan wel zullen spelen, is niet bekend.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De WK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Cyprus kan niet gespeeld worden in het Koning Boudewijnstadion. Door werkzaamheden op de Heizelsite geeft de stad Brussel de voetbalbond geen toestemming om het stadion te gebruiken. Het zou de laatste officiële match geweest zijn van de Rode Duivels in het huidige stadion.

  "Aanleg tramlijn"

  Op 10 oktober speelt België zijn laatste wedstrijd in de WK-voorrondes. Het ontvangt dan Cyprus, maar de match zal niet in het Koning Boudewijnstadion gespeeld worden. Dat heeft het schepencollege van Brussel beslist.

  De officiële reden is de start van voorbereidende werkzaamheden in het kader van het NEO-project, een nieuwe wijk aan de Heizel. Werkzaamheden voor een tramlijn zegt Alain Courtois. Volgens zijn collega in het schepencollege Els Ampe is er voor die tram nog niet eens een bouwvergunning. In de Charlottelaan zouden wel ondergrondse werken begonnen zijn voor de aanleg van nutsvoorzieningen.

  De beslissing van de stad Brussel is erg jammer voor de Rode Duivels want de match tegen Cyprus zou de laatste wedstrijd worden van de nationale ploeg in het huidige stadion. Daarna zou er gestart worden met de bouw van een nieuw stadion.

  KBVB: "Niet op de hoogte"

  Bij de voetbalbond reageren ze verrast op de beslissing van de stad Brussel. "Wij zijn nog niet officieel op de hoogte gebracht", zegt woordvoerder Stefan Van Loock. "Het Koning Boudewijnstadion is onze thuis, maar als dat niet vrij is, zullen we moeten uitkijken naar een ander stadion."

  "Er zijn wel enkele oplossingen. Tegen Gibraltar spelen we bijvoorbeeld ook in een ander stadion, want die wedstrijd is in Luik. Het is nu nog te vroeg om te zeggen waar we tegen Cyprus zullen spelen. De wedstrijden vanaf 2019? Zolang het stadiondossier geblokkeerd is, hebben we daarvoor nog geen oplossing."

  Waar de match van de Rode Duivels dan wel zal plaatsvinden, is niet bekend. Voor de Ivo Van Damme-Memorial op 1 september zou er geen probleem zijn, omdat voor dat evenement de Voetbalwet niet geldt en er geen rivaliserende supporters zijn.

  Update op woensdag: "Verrast en verbaasd over deze communcatie"

  Een dag nadat het nieuws bekend werd, heeft de Voetbalbond ook officieel gereageerd.

  "De voetbalbond is verrast en verbaasd over deze communicatie, minder dan drie maanden voor de wedstrijd die als sinds eind juli 2015 op deze datum is geprogrammeerd", schrijft de KBVB in een perscomminuqué.

  "Daarnaast heeft de KBVB met de stad Brussel voor het gebruik van het stadion een lopend huurcontract tot en met 31 mei 2018.
  De voetbalbond betreurt dit ten zeerste voor haar supporters evenals voor de organisatie van het event."

  "De KBVB zal nu alle mogelijke pistes onderzoeken opdat zoveel mogelijk fans in de best mogelijke omstandigheden onze Rode Duivels bij deze wedstrijd zullen kunnen aanmoedigen."