• home
 • video
 • pas verschenen

  Witte trui over aanval van Aru: "Een vuile zet"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het was één van dé beelden in een bewogen etappe: Chris Froome had materiaalpech en dat was het sein voor Fabio Aru om even flink aan de boom te schudden. "Ik wist niet dat Froome pech had", reageert de Italiaanse kampioen. "Dat is complete onzin", countert Simon Yates bij Cyclingnews.

  Aru: "Ik wist niet dat Froome pech had"

  Op de Mont du Chat was er even opschudding in het peloton: Chris Froome (Sky) riep plots de assistentie in van de volgwagen. De gele trui kampte met mechanische pech, maar net op dat moment plaatste Fabio Aru (Astana) een stevige versnelling.

  De prik van Aru was veelbelovend, maar de Italiaanse kampioen zette zijn actie al snel stop, ook al omdat de andere favorieten niet tegen de schenen van Froome en Sky wilden schoppen en in het wiel van Aru bleven zitten.

  De actie van Aru deed heel wat stof opwaaien, maar de Italiaan pleitte aan de finish in Chambéry onschuldig. "Ik wist niet dat Froome pech had", vertelt de Astana-kopman over zijn aanval.

  "Ik heb niets gezien van de problemen bij Froome, want ik wou sowieso op dat punt aanvallen. Toen ik op de hoogte werd gebracht, heb ik mijn benen stilgehouden."

  Yates: "We moeten respect tonen voor elkaar"

  Chris Froome wou na de etappe geen woorden vuilmaken aan het opvallende tafereel, witte trui Simon Yates deed dat wel.

  "Ik vond het een vuile zet. Ik houd niet van zo'n actie, maar dit is koers en Fabio mag doen wat hij wil", reageerde de kopman van Orica-Scott.

  "Ik vind het niet correct om zoiets te doen. We moeten respect tonen voor elkaar. Chris had een mechanisch defect, hij werd niet gelost. Dat Aru niets gezien had? Dat is absolute onzin."