• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Nys: "Volgend jaar kom ik met heel veel plezier terug naar de Tour"

  Sven Nys heeft het naar zijn zin in de commentaarcabine.

  Video player inladen...
  0 / 0

  Sven Nys heeft het naar zijn zin in de commentaarcabine.

  Video player inladen...
  Voor Sven Nys is de Ronde van Frankrijk afgelopen. Hij heeft 9 dagen lang mee het commentaar verzorgd in Sporza Tour op Radio 1. "Een hele fijne ervaring", vertelt de voormalige topcrosser.

  "Erg leuk"

  Sven Nys heeft de voorbije week met succes zijn Tourdebuut gemaakt. Na 10 dagen is het thuis om het circus te verlaten. "Jammer", reageert hij.

  "Ik vond het een hele fijne ervaring, erg leuk. Met professionals rond mij was het ook makkelijk werken. Radio maken is plezant. Volgend jaar kom ik met heel veel plezier terug naar de Tour."

  "Vooraf had ik een klein beetje angst. "De Tour is niet te vergelijken met een ander sportevenement", kreeg ik te horen. Het is enorm druk en enorm vermoeiend. Toch vind je een ritme. Dat is fantastisch."

   

  "Bardet wint Tour"

  U heeft genoten van Sven Nys op de radio. "Het is leuk om het over je passie te mogen hebben", getuigt hij.

  "Het stopt ook nooit. Na de wedstrijd maak je nog een analyse in de auto. Je bent onderweg met een bende die graag verslag uitbrengt over het wielrennen en de liefde voor de fiets."

  Voor Chris Froome lijkt een nieuwe Touroverwinning in de maak. "Iedereen zegt Froome, maar ik waag een gok en ga voor Bardet", verrast Nys. "Voor het eerst sinds jaren wint een Fransman nog eens de Tour."

  "Fietskampen voor jongeren"

  De komende weken concentreert Sven Nys zich weer op zijn team Telenet-Fidea. "Veel vakantie heb ik niet. De ploeg heeft me nodig", legt teammanager Nys uit. "En begin augustus organiseer ik een fietskamp voor jonge kinderen."