• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Ik heb de bergritten toch van mijn wishlist geschrapt"

  Belgisch kampioen Oliver Naesen.

  AG2R-kopman Romain Bardet heeft de eerste rustdag van de Tour de France op de 3e plaats in het klassement aangesneden. Ploegmakker Oliver Naesen is optimistisch over de kansen van zijn kopman. "Hij is eigenlijk een man van de derde week."

  "Ik voel me goed, maar ik heb nog geen uitslag gereden"

  Ook voor Oliver Naesen kwam de rustdag op een goed moment. "Na 9 dagen koersen ben je toch redelijk moe. Het is een rustig dagje. Je hoeft de wekker niet te zetten, gaat een uurtje rijden met de ploegmaats en er is geen druk."

  Is Naesen tot nu toe tevreden over zijn Tour? "Ik voel me goed, maar ik heb nog geen uitslag gereden. Ik heb al goed voor de ploeg gewerkt en zij zijn tevreden met wat ik al gedaan heb. Ik ben content met deze Tour, maar ik heb mijn ambities nog niet kunnen inlossen."

  "Wanneer dat dan wel zal gebeuren? Het is toch echt belangrijk dat ik nog iets doe met die ambities, want er zijn nog enkele mooie dagen. Ik denk aan de rit daags na de volgende rustdag en de etappe net voor het slotweekend."

  "Die etappes moeten me goed liggen. Vooraf had ik eigenlijk gehoopt dat ik ook de bergritten op mijn wishlist mocht zetten, maar die heb ik toch moeten schrappen. Als het van bij de start bergop gaat, dan kom ik tekort om mee te zijn."

  "Romain moet het hebben van de lange inspanningen"

  Hoe schat Oliver Naesen de kansen in van Romain Bardet, die op 51 seconden volgt van Chris Froome?

  "Hij is eigenlijk een man van de derde week. Romain is een diesel. Hij moet het hebben van de lange inspanningen."

  "Ik verwacht dat hij minstens blijft staan waar hij staat. Bergop zijn enkel Froome, Aru en Bardet top."