• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Klaar om te strijden voor mijn plek onder de lat"

  Simon Mignolet begint aan zijn vierde seizoen bij Liverpool.

  Ook in Engeland zijn de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Simon Mignolet meldde zich gisteren opnieuw bij Liverpool voor medische testen. "Ik ben hongerig om eraan te beginnen", zei de Belgische doelman.

  "Het is leuk om terug te zijn", zei Mignolet. "De pauze heeft deugd gedaan, maar je kijkt altijd uit naar een nieuw seizoen. Ik ben hongerig om eraan te beginnen, net als de andere spelers. Nu moeten we ons zo goed mogelijk voorbereiden, zodat we sterk kunnen starten en een goede basis hebben voor een lang seizoen."

  Op de eerste dag stonden de fysieke testen op het programma. "Op de eerste dag ben je altijd een beetje zenuwachtig om te zien hoe je het hebt gedaan tijdens de vakantie. Maar het is belangrijk dat we met een goede basis starten."

  Ook de andere doelmannen, Loris Karius en Danny Ward, staan klaar voor het nieuwe seizoen. "We zullen elkaars niveau omhoog duwen. Ik ben klaar om te strijden voor mijn plek onder de lat, maar de ploeg komt op de eerste plaats."

  Klopp: "Luxe met drie goede keepers"

  "Het is heel comfortabel voor een trainer om drie goede doelmannen te hebben", zegt coach Jürgen Klopp. "Er is nog geen beslissing gevallen, ze kunnen alle drie tonen hoe goed ze zijn."

  "Vorig seizoen was wat moeilijker voor Karius, maar hij heeft zeker zijn rol gespeeld in de ontwikkeling van Mignolet. We zullen zien wie er dit seizoen in doel start."

  Tweets: