• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin: "Tourorganisatie krijgt wat ze wil met al die valpartijen"

  Daniel Martin moest de achtervolging inzetten na zijn val.

  Daniel Martin (Quick-Step) werd meegesleurd in de zware valpartij van Richie Porte en zag zo de kans op een zege aan zijn neus voorbijgaan. De Ier wijst met een beschuldigende vinger naar Tourorganisator ASO.

  Richie Porte kegelde bij zijn valpartij ook Daniel Martin omver. De Ier zag zijn concurrenten in het klassement zo meer dan een minuut uitlopen.

  "Bij de val van Geraint Thomas had ik nog geluk, want zijn fiets botste tegen mijn stuur", vertelt Martin. "Maar op het einde was mijn geluk op en kon ik Porte niet meer ontwijken."

  "Het was een enorme tegenslag, al kon ik de schade nog beperken. Gelukkig valt de lichamelijke schade mee, ik heb enkel schaafwonden."

  Martin: "Zeer gevaarlijke afdaling"

  Bij de ploegleiding van Quick Step hebben ze het gevoel dat ze een ritzege hebben mislopen door de onfortuinlijke valpartij. Ook Martin was misnoegd.

  "De Tourorganisatie heeft gekregen wat ze wil met al die valpartijen. De afdaling was droog in sommige bochten en nat op andere plaatsen. Het asfalt was korrelig, wat zorgde voor een technische en nog gevaarlijkere afdaling."

  Video player inladen...