• home
 • video
 • pas verschenen

  Kums: "Ik wil Tielemans vervangen op mijn eigen manier"

  0 / 0
  Anderlecht was de voorbije weken op oefenstage in Oostenrijk. Sporza sprak er met nieuwkomers Sven Kums en Henry Onyekuru en met aanvoerder Sofiane Hanni.

  Kums: "Seizoen mag al beginnen"

  Sven Kums is na 12 jaar weer terug bij Anderlecht. "Het is toch een beetje nostalgie. Ik ben al mensen tegengekomen die ik nog ken van vroeger. Het was leuk om opnieuw het truitje van Anderlecht aan te trekken. Hopelijk kan ik dat ook snel doen in het Vanden Stock-stadion. Dan is het écht", vertelt Kums.

  "Twaalf jaar geleden was ik niet dezelfde speler als nu. Ik was toen mager en was niet klaar voor de eerste ploeg. Ik heb geen spijt van het parcours dat ik afgelegd heb en ik ben blij dat ik nu terug sta waar het ooit begonnen is. Mijn integratie in de groep verloopt goed. Wat mij betreft mag het seizoen al beginnen."

  Wat verwacht Kums van komend seizoen? "Anderlecht heeft altijd veel ambitie, dat weet je. Kampioen spelen is hier altijd het doel. Zelf wil ik zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor de ploeg. We hebben fantastische voetballers. Hopelijk kunnen we dominant voetballen en de fans verwennen."

  Kums: "Tielemans op mijn manier vervangen"

  Sven Kums moet bij Anderlecht het vertrek van Youri Tielemans opvangen. "Youri is een ontzettend goeie voetballer, maar iedereen heeft zijn eigen stijl. Ik hoop hem op mijn eigen manier te vervangen", gaat Kums voort.

  "Behalve Youri zijn er geen belangrijke spelers vertrokken en de nieuwe jongens zijn snel aangetrokken. Dat is ideaal om de stage aan te vatten."

  "Dendoncker? Ik hoop dat hij blijft. Hij is een heel goeie voetballer en ik heb iemand nodig die veel loopt en ballen recupereert. Maar iedereen kiest zelf wat hij moet doen. Het zou jammer zijn als hij nog vertrekt, maar hij zou dat wel verdienen."

  Onyekuru: "Thierry Henry is mijn idool"

  Ook Henry Onyekuru is een nieuw gezicht bij Anderlecht. De Nigeriaan versierde bij Eupen een transfer naar Everton, maar wordt eerst een jaartje uitgeleend aan paars-wit. "Dat is goed voor mijn carrière. Ik ken de Belgische competitie en ik kan ervaring opdoen in de Champions League", klinkt het.

  Ook Arsenal toonde interesse. "Het was geen gemakkelijke keuze, want al sinds mijn jeugd ben ik fan van Arsenal. Maar ik denk dat ik nog tijd heb. Ik moet het stap voor stap doen. Anderlecht is een goeie ploeg voor een jonge speler zoals ik. Het belangrijkste is dat ik kan spelen."

  Op het truitje van Onyekuru staat niet zijn achternaam, wel Henry. "Een eerbetoon aan Thierry Henry. Ik kijk nog altijd naar filmpjes van hem om bij te leren. Hij was een geweldige speler, mijn idool. Ik droom ervan zo goed te worden als hij. Hopelijk kan ik hem eens ontmoeten, dan ga ik hem zeker een hand geven."

  Hanni: "Niet op onze lauweren rusten"

  Sofiane Hanni staat voor zijn tweede seizoen bij Anderlecht. "Vorig jaar was alles anders. De ploeg was nog in volle opbouw toen", vergelijkt de Algerijn. "Nu zijn er maar een paar nieuwe jongens. De spelers kennen elkaar beter nu."

  "We hebben een geweldig seizoen achter de rug en met de titel zijn we allemaal meer op ons gemak. We kunnen nu rustiger werken, al blijven we even ambitieus. We zullen er alles aan doen om opnieuw kampioen te worden. Dit moet het seizoen van de bevestiging worden. We rusten niet op onze lauweren."

  Hanni werd vorig jaar meteen tot kapitein gebombardeerd. "Dat was ook voor mij een verrassing, een grote eer. Ik probeer gewoon mezelf te zijn, op en naast het veld. Mijn verhaal bij Anderlecht is nog niet ten einde. Ik heb een nieuw contract gekregen en die erkenning deed veel plezier. Ik wil de club terugbetalen op het veld."