Ga naar de inhoud

Is deze neuspiercing het geheime wapen van Chris Froome?

 ma 10 juli 2017 11:50
Een alerte kijker van Vive le Vélo merkte gisteren een opvallend "gadget" op bij Chris Froome. De gele trui rijdt in deze Tour rond met een gele "neuspiercing". Wat levert het product op?

Froome testte de piercing al in 2014

Helemaal nieuw is de neuspiercing natuurlijk niet. De "Turbine", zo luidt de officiële naam, werd in 2014 al getest door Chris Froome.

"Ik merk toch een verschil op. Ik zal het zeker nog eens gebruiken", schreef de Brit in 2014 op Twitter. Dat deed hij af en toe al eens in de Tour van 2015.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

11 procent meer zuurstofopname?

In deze Tour gebruikt Froome de piercing voor en na de start van de etappes. "Ik ga ervan uit dat hij dat ook tijdens de ritten doet", reageerde Sven Nys in Vive le Vélo.

"Met het product zou je meer zuurstof moeten kunnen opnemen. Het zou je neusvleugels moeten openzetten. Het is de verbeterde versie van de neuspleister die we vroeger altijd zagen."

Karl Vannieuwkerke: "Een pleister gaf 8 procent meer zuurstofopname door de neus, de piercing ongeveer 11 procent, als we verkoopspraatjes mogen geloven natuurlijk."

Een woordje uitleg van de producent