• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoste: "Froome kan op de gemakkelijkste manier zijn vierde Tour winnen"

  Volgens Frank Hoste is materiaalpech de grootste concurrent van Froome.

  Frank Hoste onthoudt van de eerste Tourweek dat er veel grote namen zijn gesneuveld. Zijn conclusie is dan ook duidelijk: "Zonder pech wint Chris Froome voor de vierde keer de Ronde van Frankrijk."

  "De ene grote naam na de andere is gesneuveld"

  Frank Hoste vervangt vanaf morgen Sven Nys als co-commentator van Christophe Vandegoor voor Radio 1 in de Tour. Hij heeft de eerste negen etappes dan ook nauwgezet gevolgd.

  "We hebben niets anders gekregen dan het uitvallen van belangrijke renners. De ene grote naam na de andere is gesneuveld", zegt Hoste. "Valverde en Izagirre in de eerste rit, Sagan en Cavendish - vorig jaar goed voor zeven ritzeges - ook naar huis. Nu zijn ook Geraint Thomas en Richie Porte uitgevallen. Dat maakt de spanning toch wat minder."

  "Zeker nu Alberto Contador door het ijs is gezakt en Nairo Quintana wat van zijn pluimen verliest. Hij heeft een zware Giro achter de rug en wist dat het moeilijk was om een klassement te rijden in twee grote rondes."

  "Vraagtekens bij Aru en Bardet"

  "Nu is het hopen dat Fabio Aru en Romain Bardet er nog iets van kunnen maken. Maar vorig jaar zag ik Aru door het ijs zakken in de bergetappe naar Morzine, ook al was de hele ploeg van Astana voor hem aan het werken. Ik heb dus mijn twijfels of hij ook in de slotweek nog goed zal zijn."

  "Bij Bardet zet ik hetzelfde vraagteken. Als je dan nog weet dat Froome in de tijdrit meer dan een minuut pakt op zijn twee concurrenten... Froome zal waarschijnlijk op de gemakkelijkste manier zijn vierde Tour winnen."

  "Enkel pech kan Froome nog afstoppen"

  "Maar de zege is nog niet binnen, want ook Froome kan natuurlijk nog vallen in de vele etappes met afdalingen. Vorig jaar kon hij bij materiaalpech nog rekenen op de fiets van Thomas. Als er nu zoiets gebeurt en hij geïsoleerd geraakt, dan kunnen ze hem wel aanvallen. Dat is het beetje hoop dat we nog kunnen koesteren."

  "Want ik vind dat hij heel gemakkelijk meerijdt en nooit in de problemen komt. Hij heeft zelf nog niet aangevallen, maar wel al alles gepareerd. Als hij zelf gaat aanvallen, maait hij misschien alle spanning volledig weg."

  "Je moet een kat een kat noemen. Zonder pech wint Froome de Tour. Hij steekt erbovenuit."