• home
 • video
 • pas verschenen

  Hond verrast Thomas Degand op rustdag

  Thomas Degand kwam ten val tijdens een ritje op de rustdag.

  De eerste week van de Tour werd ontsierd door een hele rist valpartijen, maar ook op de rustdag blijven de renners niet gespaard. Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) ging onderuit, nadat hij verrast werd door een loslopende dalmatiër. Degand houdt enkele schaafwonden over aan zijn tuimelperte.

  "Plots liep er een dalmatiër in mijn wiel"

  Wie dacht dat de Tour de France op een rustdag gespaard zou blijven van valpartijen, is eraan voor de moeite. Thomas Degand trok er op uit voor een kort ritje, maar werd verrast door een loslopende hond.

  "Plots kwam er een dalmatiër uit de tuin van een woning gelopen. Ik kon hem niet meer ontwijken en hij liep knal in mijn wiel", aldus de renner van Want-Groupe Gobert.

  "Het zal toch een aantal dagen lastig worden"

  Ploegarts Joost De Maeseneer ontfermde zich over Thomas Degand. "Ik had toch wel wat werk om al die wonden te verzorgen. Thomas schaafde vooral de rechterzijde van zijn lichaam. Hij zal er toch enkele dagen last van ondervinden", liet De Maeseneer weten.

  "Vervelend, maar ik ben blij dat het bij schaafwonden is gebleven. De komende twee dagen zal ik met wat stramheid rondfietsen, want ik voel dat alles wat tegen trekt", besluit Degand.