• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ongeschreven regel dat peloton niet profiteert van pech bij gele trui"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Team Sky blies vandaag het traditionele perspraatje op de rustdag af. Maar in een persbericht kwam gele trui Chris Froome toch terug op enkele netelige onderwerpen.

  Over neutraliseren van aanval Aru

  De rit van Nantua naar Chambéry verliep ook voor Chris Froome niet vlekkeloos. De topfavoriet verloor ploegmaat Geraint Thomas en kreeg op de Mont du Chat ook nog eens af te rekenen met een mechanisch defect.

  Net op dat moment schudde Fabio Aru een stevige versnelling uit zijn kuiten, maar de Italiaan werd al snel tot de orde geroepen door de andere protagonisten, die Chris Froome zonder morren lieten terugkeren.

  "Ik denk dat er in het peloton een beetje een ongeschreven regel is waarbij de groep niet profiteert van een situatie waarin de leider in het klassement door een bepaald probleem niet kan koersen", reageert Froome vandaag op het tafereel.

  "Ik ben de andere renners erg dankbaar dat ze even getemporiseerd hebben, zodat ik van fiets kon wisselen en kon terugkeren. Ik denk dat Richie Porte daar een belangrijke rol in gespeeld heeft, waarvoor ik hem wil bedanken."

  Over contact met Aru

  En nog was het steekspel tussen Chris Froome en Fabio Aru niet afgelopen. Kort na zijn terugkeer tikte de Brit de Italiaan met zijn schouder aan, al dan niet opzettelijk.

  "Bij een van de haarspeldbochten na mijn terugkeer verloor ik mijn evenwicht een beetje. Ik moest uitwijken naar rechts en daar reed Aru, die ook moest uitwijken", legt Froome uit.

  "Het was een fout en ik denk dat Fabio dat meteen begrepen had. Ik heb me onmiddellijk verontschuldigd."

  "Het is gewoon gek om te suggereren dat dit bewust was. Zoiets zou ik nooit doen. Ik zat ook al op mijn reservefiets. Het zou dan ook gek zijn om het risico te lopen dat mijn versnellingsapparaat in het wiel van Aru belandt."