• home
 • video
 • pas verschenen

  FDJ verliest 4 renners: "Ze hebben een grove fout gemaakt"

  Démare en 3 ploegmaats moesten de Tour verlaten.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het was gisteren een zwarte dag voor FDJ. De Franse ploeg zag niet alleen kopman Arnaud Démare buiten tijd finishen, liefst 3 ploegmaats verzopen met de Franse kampioen op weg naar Chambéry. Sven Nys was in Vive le Vélo kritisch voor de aanpak van FDJ.

  De Franse kampioen Arnaud Démare beleefde een weekend om snel te vergeten. Zaterdag moest de FDJ-sprinter al een overlevingstocht afleggen, gisteren was dat opnieuw het geval.

  Démare kreeg in zijn reddingsoperatie het gezelschap van ploegmaats Mickaël Delage, Jacopo Guarnieri en Ignatas Konovalovas, maar het kwartet bereikte de finish in Chambéry een tijdje na de tijdslimiet.

  "Dit is een deel van deze sport", reageerde ploegbaas Marc Madiot. "Arnaud had weer een moeilijke dag. We zullen de komende dagen alles analyseren. We proberen te begrijpen wat er aan de hand was, want Arnaud kwam verrassend zwak voor de dag."

  Nys: "Je offert je ploeg op"

  In Vive le Vélo kwam de zwanenzang van Démare en zijn ploegmaats aan bod. Sven Nys: "Hier is echt een grove fout gebeurd."

  "Zaterdag hebben ze Démare nog gered. Maar dan moet je echt een goed gesprek hebben met je renner en moet de ploegleider heel goed luisteren."

  "Als zoiets zich opnieuw voordoet in het begin van een rit, dan moet je zeggen: we zullen een andere keuze moeten maken, we willen de andere jongens in deze koers houden. Je offert je hele ploeg op. Nu is de helft van de ploeg naar huis."