• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour"

  Thomas De Gendt heeft zijn ambities voor de bergtrui opgeborgen.

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) won vorig jaar de Tour-rit naar de Mont Ventoux, maar kon in deze Tour nog niet oogsten. "Ik hoop dat er beterschap op komst is." Ploegmaat Tim Wellens: "Er komen nog kansen in de Tour en ik ben hoopvol voor wat komt."

  De Gendt: "Ik heb de topconditie niet te pakken"

  De voorbereiding op de Tour verliep niet vlekkeloos voor Thomas De Gendt, die in de Dauphiné een polsblessure opliep. "Ik heb wel hetzelfde volume kunnen trainen, maar ik heb toch een beetje achterstand. De conditie staat nog niet op het punt waarop ik hoopte dat ze zou staan in deze Tour."

  "Mijn conditie is niet slecht, alleen heb ik niet de topconditie te pakken en dat zorgt ervoor dat ik minder goed recupereer na een rit. Als je echt de topvorm te pakken hebt, dan herstel je sneller, ben je daags nadien frisser en dat gevoel heb ik nu nog niet."

  "Ik heb de voorbije dagen veel gewerkt voor de ploeg in functie van de sprint en ik ben ook al drie keer meegeschoven in een ontsnapping, alleen draait het nog niet zoals ik wil en moet ik iets vroeger passen dan ik wel zou willen. Ik ben nog niet de renner die ik wil zijn in deze Tour, maar ik hoop op beterschap en de Tour is nog lang."

  Wellens: "Recordwaarde in de finale naar Longwy"

  Ook Lotto-ploegmaat Tim Wellens kon zich nog niet mengen in de strijd voor etappezeges. "In de finale naar Longwy heb ik een recordwaarde laten optekenen en ook op de klim naar La Planche des Belles Filles liet ik zeer goede waarden opmeten."

  "De benen zijn dus zeker niet slecht en de conditie ook niet, alleen komt het er nog niet helemaal uit in de koers zelf. Alles moet gewoon eens meezitten."

  "Er komen nog kansen in de Tour en ik ben hoopvol voor wat komt. Mijn goede gevoel in de koers moet gewoon eens wat langer duren dan alleen het wedstrijdbegin, liefst tot het eind van de koers."