• home
 • video
 • pas verschenen

  "Opeenstapeling pech én succes van Ricciardo werken op zenuwen Verstappen"

  Verstappen werd in de eerste bocht van het circuit gemaaid.

  Het is voorlopig niet het F1-seizoen van Max Verstappen. De Nederlander moest in Oostenrijk al voor de vijfde keer in zeven races opgeven. "Hoe lang gaat dit nog duren. Zo verlies je wel vertrouwen", zei Verstappen (Red Bull). "En het werkt enorm op zijn zenuwen", volgens F1-analist Gert Vermersch.

  Vermersch: "Samenloop van omstandigheden"

  Vijf keer pech op zeven races: statistisch onwaarschijnlijk, maar daar is Max Verstappen niet veel mee. Tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk werd de Nederlander in de eerste bocht van het circuit gemaaid.

  "Een samenloop van omstandigheden", zegt Gert Vermersch. "Door een haperende koppeling raakte hij slecht weg en zat hij middenin het geharrewar. Kvyat verremde zich dan idioot en had zowel Alonso als Verstappen mee."

  "Maar ook zonder crash had ik nooit de finish gehaald", zegt Verstappen. "In de formatieronde schudde de auto alle kanten op. Waarschijnlijk was er dan al iets kapot."

  Toch baalde de Nederlander enorm. "Niet eens een goede start, niet eens een eerste bocht, helemaal niks."

  Vermersch: "Verstappen heeft minste rondes op zijn teller"

  Het is dan ook niet de eerste keer dat Verstappen mechanische pech heeft dit seizoen. "Hij heeft het minste rondes op zijn teller staan van het hele F1-veld", zegt Vermersch. "Zelfs minder dan Vandoorne en Alonso."

  "Dat ploegmaat Ricciardo met een bijna identieke wagen dan toch successen boekt, werkt vast en zeker op zijn zenuwen. In Azerbeidzjan kwam hij zelfs niet naar het persmoment omdat hij wist dat hij domme dingen zou zeggen."

  In Oostenrijk sprak hij wel met de pers. "Zo verlies je wel vertrouwen", aldus de 19-jarige Nederlander. "Niet in mezelf, maar in het geheel. Dit moet nu wel een keer ophouden. Hoe lang gaat dit nog duren? Ik heb duidelijk laten merken dat ik hier niet blij mee ben. En dat weten ze ook wel."

  "Iedereen zegt dat je deze problemen normaal tegenkomt in een tijdbestek van drie, vier seizoenen. Maar wat kan ik daarop zeggen? Ik koop er helemaal niets voor."

  Geruchtenmolen duwt Verstappen richting Ferrari

  In de wandelgangen van de paddock wordt er gefluisterd dat de misnoegde Verstappen Red Bull zou verlaten om Kimi Räikkönen te vervangen bij Ferrari.

  "Verstappen wordt al langer gelinkt met Ferrari", zegt Vermersch. "Maar als alle geruchten zouden kloppen, heeft Ferrari volgend seizoen zes wagens nodig op het circuit."

  "Red Bull is zo blij dat ze de concurrentie te snel zijn afgeweest met Verstappen dat ze hem niet zullen laten gaan. Als ze iemand laten gaan, is het nog eerder Ricciardo."