Tom Boonen rijdt naar 29e plaats met kever

zo 9 juli 2017 20:10
De kever van Tom Boonen flitst door de nacht in de Ardennen.
Op het circuit van Spa-Francorchamps hebben dit weekend meer dan 100 Volkswagen Kevers tegen mekaar geracet. Het kwartet Bollen-Kluyskens-Mondron-Bouvy legde het meeste rondjes af in de 25 Uur VW Fun Cup. Het team van Tom Boonen finishte op de 29e plaats.

Op 15 rondes van winnaars

In de VW Fun Cup moeten de deelnemers zo veel mogelijk rondes afleggen in een tijdspanne van 25 uur. De teams bestaan uit 4 coureurs. Ze rijden allemaal met een Volkswagen Kever met een motor van 175 pk en een topsnelheid van 205 km/u.

Het kwartet Bollen-Kluyskens-Mondron-Bouvy won met 424 rondjes op het circuit van Spa-Francorchamps. Het team van Tom Boonen deed er 15 minder. De voormalige topwielrenner reed samen met autocoureurs Bert Longin, Anthony Kumpen en onze collega Ruben Van Gucht.

De Belgische autosportlegende Jacky Ickx en zijn kinderen Larissa, Vanina, Joy, Romain en Clément eindigden op de 76e plaats op 43 rondes van de winnaars.

Tom Boonen kan aan een stuur trekken. Vraag maar aan Bert Longin en Anthony Kumpen. De twee ervaren autocoureurs zijn onder de indruk van Boonen.

"Hij doet het echt goed", vertelt Longin in Sportweekend. "Hij wil het vak echt leren en hij schuwt het risico niet."

"In zijn laatste sessie zette hij tijden neer van jongens die hier al jaren racen", vult Kumpen aan. "Hij neemt erg veel op en hij probeerde de strategie al mee te bepalen."

"Als hij zo blijft racen, gaat hij Belgische wedstrijden winnen", besluit Longin.