• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard haalt de doelman van Mexico naar Luik

  Op de Confederations Cup eindigde Ochoa op de derde plaats met Mexico.

  Standard heeft een opmerkelijke transfer gerealiseerd. De Mexicaanse international Guillermo Ochoa staat volgend seizoen onder de lat op Sclessin.

  "Spectaculaire doelman"

  Guillermo Ochoa stond de voorbije jaren op de loonlijst bij de Spaanse club Malaga. Volgend seizoen keept de 31-jarige Mexicaan voor Standard (als hij slaagt voor zijn testen).

  "Een spectaculaire doelman", weet Olivier Renard, ex-keeper en sportief directeur van Standard. "Hij beschikt over tonnen internationale ervaring. Na meer dan 200 matchen in de Mexicaanse competitie trok hij naar de Franse en de Spaanse competitie. In 2014 heeft hij een sterke Wereldbeker gespeeld. Hij zal onze groep veel bijbrengen."

  Ochoa heeft meer dan 80 interlands op zijn teller staan. Op de Confederations Cup eindigde hij onlangs op de derde plaats met Mexico.

  Ochoa komt transfervrij over van Malaga. Vorig seizoen keepte hij op uitleenbasis bij Granada. Een succes was het niet. Ochoa slikte 82 doelpunten en Granada degradeerde.

  Hubert naar Club Brugge

  Standard had nood aan een nieuwe doelman. Na het vertrek van Guillaume Hubert naar Club Brugge konden de Luikenaars tussen de palen enkel nog rekenen op de 38-jarige Jean-François Gillet en het jonge talent Senne Vits.