• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-ploegleider Servais Knaven: "Verwacht vuurwerk op de laatste berg"

  0 / 0
  Gele trui Chris Froome verwacht grote verschillen vandaag. Hoe kijken zijn teambazen bij Sky tegen de negende rit aan? "Onze renners zijn er allemaal klaar voor", zei zijn ploegleider Servais Knaven bij de start.

  Sky heeft al de hele Tour de gele trui in handen, eerst met Geraint Thomas, daarna met Froome. "Tot nu is alles goed gegaan", trapte Knaven een open deur in.

  "Vandaag wordt een hele zware dag. Het is een dag waarop het klassement op zijn kop kan gaan. Maar iedereen is er klaar voor en heeft er vertrouwen in."

  Wat is het plannetje van de dag van Sky? "We zijn hier niet om te bewijzen dat we de allersterkste ploeg zijn. We zijn hier vooral om de Tour te winnen met Chris. We zullen alles doen wat nodig is om Chris in het geel te houden en als het moet de voorsprong uit te breiden."

  "Het is nu alleen moeilijk in te schatten of we de aanval zullen moeten kiezen of we de hele dag zullen moeten achtervolgen."

  Knaven verwacht dat de meeste tegenstanders van Froome zullen wachten tot de Mont du Chat, de laatste col. "Misschien dat een enkeling zal proberen vroeg te gaan, maar er is best wel een lange vallei tussen de Grand Colombier en de Mont du Chat. Ik verwacht vooral vuurwerk op de laatste berg."

  "Chris zal niet twijfelen om bergaf de aanval te zoeken"

  De afdaling van de Mont du Chat is heel bijzonder: weinig bochten, maar wel verraderlijke en een hoge snelheid. Op het lijf geschreven van Froome, die vorig jaar indruk maakte in de afdaling van de Peyresourde. In een onorthodoxe stijl en vol risico reed hij toen in de negende rit naar dagwinst en geel.

  Knaven: "Chris is nu eenmaal een goeie daler. Hij heeft in de Dauphiné bewezen, waar deze afdaling ook genomen is, dat hij goed naar beneden gaat. Als de omstandigheden goed zijn, zal hij niet twijfelen om de aanval te zoeken."

  "Vandaag zal duidelijk worden wie van tegenstand echt goeie benen heeft"

  Van wie verwacht Sky nog de meeste tegenstand? "We hadden hem al op onze lijst staan, maar zeker van Aru. Hij heeft bewezen dat hij goed is." Waarna Knaven ook "Porte, Quintana, Contador en Bardet" opnoemt: "Het zijn nog steeds dezelfde namen die kort bij elkaar staan en een goeie Planche des Belles Filles hebben gereden."

  "Vandaag is een heel ander verhaal met drie zware bergen. Iedereen komt wat vermoeider in de finale. Vandaag zal duidelijk worden  wie écht goeie benen heeft."