• home
 • video
 • pas verschenen

  Porte heeft sleutelbeen en bekken gebroken bij lelijke val

  Porte ligt uitgeteld op de grond.

  Richie Porte staat na zijn verschrikkelijke schuiver in rit 9 van de Tour minimaal 4 weken aan de kant met een breuk in zijn rechtersleutelbeen en bekken. Een operatie is voorlopig niet vereist.

  Richie Porte was het grootste slachtoffer van een zeer woelige etappe. De Australiër kon zijn fiets tijdens de snelle afdaling van de Mont du Chat niet meer onder controle houden en belandde in een van de vele bochten in een stukje gras.

  Door de hoge snelheid werd Porte van de ene kant van de weg naar de andere geslingerd. Een muur van rotsen brak zijn val. Porte lag uitgeteld op de grond en werd na 10 minuten verzorging een ambulance ingedragen.

  "4 weken niet op de fiets"

  Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Porte zijn rechtersleutelbeen gebroken heeft en ook een breukje in zijn bekken opgelopen heeft. Een operatie is voorlopig niet nodig. De breuken kunnen helen zonder ingreep, klinkt het bij de medische staf van BMC.

  "Naast de breuken heeft Richie heel wat schaafwonden opgelopen aan de rechterkant van zijn lichaam. Maandagochtend wordt hij opnieuw onderzocht en zullen de dokters beslissen of hij naar huis mag. Sowieso zal hij 4 weken niet kunnen fietsen", luidt het.

  Foto's:

  De lelijke val van Porte: