• home
 • video
 • pas verschenen

  Kort geschoren Dries Mertens: "Dit kan het jaar van Napoli worden"

  Dries Mertens verscheen op de training met een frisse coupe.

  Napoli moest vorig seizoen ondanks zijn aantrekkelijke voetbal vrede nemen met de derde plaats in de Serie A. Dries Mertens is erop gebrand beter te doen dit seizoen. "Deze ploeg heeft een geweldige toekomst voor zich", vertelt hij in La Gazzetta dello Sport.

  Lof voor coach Sarri

  Dries Mertens was vorig seizoen goed voor 28 doelpunten in de Serie A en Napoli pakte 84 punten, maar prijzen leverde dat niet op. "Nochtans speelden we het beste voetbal van allemaal", vindt Mertens. "We moeten hard werken om de fouten die ons vorig seizoen zuur opbraken niet meer te maken."

  "Dit kan het seizoen van Napoli worden, al moeten we dan wel bestand zijn tegen de druk. De titel? We hebben een jongere ploeg, maar als wij als team spelen en zij eens punten laten liggen..."

  "Deze ploeg heeft een geweldige toekomst voor zich. Iedereen gaat door het vuur voor coach Sarri, het is genieten om voor hem te spelen. Als ik ooit trainer word, zal ik zijn ideeën overnemen."

  "Sta met elke Napolitaan op de foto"

  Dries Mertens is in Napels een van de publiekslievelingen en wordt door de supporters "Ciro" genoemd. "Ik hou ervan om in de stad rond te lopen en met de mensen in contact te komen. Soms is het wel eens onprettig als je wat privacy wil en er iemand een foto komt vragen", geeft hij toe.

  "Er wonen zo'n miljoen mensen in Napels, maar ik denk dat ik ondertussen wel bijna met iedereen op de foto sta. Vanaf nu kan ik wat meer op mijn gemak zijn."