• home
 • video
 • pas verschenen

  Démare en 3 ploegmaats halen de tijdslimiet niet, ook Trentin naar huis

  Démare beleefde ook gisteren een moeilijke dag.

  FDJ moet het in het vervolg van deze Tour stellen met 5 renners. Arnaud Démare kwam samen met ploegmaats Konovalovas, Guarnieri en Delage buiten tijd aan. Ook de Italiaanse Quick-Step-renner Matteo Trentin haalde de tijdslimiet niet en moet naar huis.

  Arnaud Démare was eerder deze week nog de snelste in de tumultueuze massasprint in Vittel. Het was de eerste ritzege in de Tour voor de Fransman die enkele dagen eigenaar was van de groene trui.

  Maar na een slechte nacht in een hotel zonder airco ging het bergaf met de Franse kampioen. Hij moest gisteren al vroeg lossen uit het peloton. Samen met Konovalovas en Delage reed hij een hele dag voor de bezemwagen uit, maar hij haalde uiteindelijk nog net de tijdslimiet.

  De 9e rit vandaag bracht geen beterschap voor Démare. Opnieuw haakte hij meteen af. Het werd een lijdensweg richting Chambéry. Samen met Konovalovas, Delage en Guarnieri strompelde hij over de streep op 58 minuten van de ritwinnaar, 20 minuten boven de tijdslimiet.

  Ook Trentin, Renshaw, Van Emden en Juraj Sagan kwamen buiten tijd aan. Porte, Thomas, Gesink en Mori moesten de strijd dan weer staken na een val.

  "Overal open wondes bij Majka"

  Achter de naam van Rafal Majka staat een vraagteken. De 27-jarige Pool viel lelijk in de afzink van de Col de la Biche, waar ook Geraint Thomas tegen de grond kwakte. Majka reed de etappe wel uit, maar de kans lijkt klein dat hij in de Ronde blijft, want hij ligt momenteel in een ziekenhuis. 

  "Ik kan me niet voorstellen dat Rafal de Tour verder zal rijden", klinkt het bij de woordvoerder van zijn team Bora-Hansgrohe. "Hij heeft over zijn hele lichaam open wondes. Zoiets heb ik nog maar zelden gezien." Nader onderzoek zal de ernst van de blessures aan het licht moeten brengen. Dan volgt de beslissing of Majka de Ronde kan voortzetten. 

  De lijdensweg van Démare is ten einde:

  Deze namen moeten we schrappen na rit 9:
  Arnaud DémareFDJbuiten tijd
  Mickaël DelageFDJ"
  Jacopo GuarnieriFDJ"
  Ignatas KonovalovasFDJ"
  Mark RenshawDimension Data"
  Matteo TrentinQuick-Step Floors"
  Juraj SaganBora-Hansgrohe"
  Jos van EmdenLottoNL-Jumbo"
  Richie PorteBMCopgave
  Geraint ThomasSky"
  Robert GesinkLottoNL-Jumbo"
  Manuele MoriUAE"