• home
 • video
 • pas verschenen

  Bizar: Froome heeft pech bergop, Aru en Quintana vallen aan, maar wachten dan

  Aru valt aan op het moment dat Froome pech heeft.

  0 / 0

  Aru valt aan op het moment dat Froome pech heeft.

  Gek beeld op de Mont du Chat. Vrij vroeg in de klim stak Chris Froome zijn hand in de lucht, omdat hij pech had. Voor Fabio Aru het sein om aan te vallen, Nairo Quintana sprong gezwind mee. Het leek een putsch, maar plots reden Aru en co niet meer door en wachtten ze Froome op.

  Froome was even in paniek en vroeg heel snel om bijstand en een nieuwe fiets. Dat duurde een half minuutje, de concurrentie was gaan vliegen. 

  Maar plots reden Aru en Quintana niet meer door. Richie Porte was iets aan het roepen. De Italiaanse kampioen maakte een wegwerpgebaar. Met de hulp van enkele ploegmaats sloot Froome weer aan.

  "En hij heeft een probleem":

  Commentatoren begrijpen het niet: "Ik zou doorrijden"

  Het leek een kans om de suprematie van Froome in de Tour aan te vallen. Maar er kwam uiteindelijk niks van in huis. José De Cauwer, cocommentator van Eén, begreep er niks van: "Ik zou doorrijden. Ik zou niet weten waarvoor Aru en co bang moeten zijn. Ik heb niks tegen Froome, maar zou die wachten?"

  Radiocommentator Christophe Vandegoor vond de actie van Aru "niet supersportief", maar het mocht doorgaan. "Ze zijn zo lief, meneer", klonk het toen bleek dat er gewacht werd.

  Alle commentatoren zijn heel benieuwd naar de reacties na de koers straks.

  Froome keert terug: