• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts na spectaculaire etappe: "Morgen zal het niet anders zijn"

  Michel Wuyts: "Eindelijk koers van begin tot einde"

  Michel Wuyts beleefde vandaag meer spektakel dan hij de voorbije dagen gewoon was. "We zijn uit een impasse geraakt, maar vanaf nu zal het één en al koers zijn. Morgen voorspel ik hetzelfde scenario en wie weet gaat Froome wel eens voluit als hij zich goed voelt", zegt hij.

  "De Tour is uit een impasse geraakt"

  De voorbije week viel er tijdens de Tour niet veel te beleven. De hele soap rond de uitsluiting van Sagan slorpte alle aandacht naar zich toe en zette de zoutloze etappes enigszins uit de wind. Daar kwam met de spektakelrijke bergrit van vandaag verandering in.

  "In ritten zoals vandaag zijn er veel renners die een rol willen spelen. De ervaring leert me dat het er dan veel onstuimiger aan toe gaat. De Tour zat 6 dagen in een impasse, waar de renners niet meer deden dan het nodige", aldus Wuyts.

  "Vandaag werden we voor ons ongeduld beloond. Er was volgens mij geen enkel punt in de etappe waarin het stilviel. Dat kwam enerzijds door het onstuimige gedrag vooraan maar ook door de constante druk die Sky vanuit het peloton uitoefende. Dat zorgde voor onzekerheid bij iedereen."

  "Sky is onnavolgbaar"

  Calmejane trok vandaag aan het langste eind. Hij wist een hectische dag te besluiten met ritwinst. "De zege van Calmejane kwam er deels doordat de concurrenten van Froome zich in toom hielden op de laatste col. Als een van de favorieten daar aangaat, reageert Sky meteen en rekenen ze Calmejane sowieso in. Maar het gedrag van Sky is heel mysterieus. Ze claimen de gele trui niet te verdedigen, maar lieten hun grip op de wedstrijd vandaag geen seconde los. Die intriges maken de Tour prettig om te volgen."

  "Morgen zal het niet anders zijn"

  "Ik ben blij dat vandaag eindelijk voor vuurwerk heeft gezorgd. Morgen zal het niet anders zijn. Er zal zoals vandaag koers gemaakt worden van start tot finish. En als Froome zich goed voelt, kan het wel eens dat hij op de beklimming en afdaling van de Mont du Chat zijn slag wil slaan", besluit Wuyts.