Ga naar de inhoud

Wellens: "Ben ontploft op de eerste beklimming"

 za 8 juli 2017 17:55
Tim Wellens: "Ik heb het toch geprobeerd."
Tim Wellens heeft afgezien in de 8e etappe. Hij kwam als 192e en voorlaatste over de streep. "Waarschijnlijk was ik veel te hevig in het begin", legt de renner van Lotto-Soudal uit.

"Zag er even niet goed uit"

Tim Wellens had zijn zinnen gezet op de glooiende Touretappe in de Jura. Een succes werd het niet. Wellens bolde net niet als laatste over de streep. Die twijfelachtige eer was weggelegd voor Juraj Sagan.

"Op een bepaald moment zag het er niet goed uit", geeft Wellens toe aan onze reporters in de Tour. "Ik was blij dat ik nog een paar renners rond mij had. Toen we tempo begonnen te maken, hadden we geen probleem meer."

Bij de start stond Wellens hevig. "Heel hevig. Waarschijnlijk te hevig om mee te springen. Ik heb te veel energie verbruikt en ben ontploft op de eerste beklimming. Jammer, maar het is nu zo."

"Tenminste geprobeerd"

"Mentaal heb ik geen probleem. Als het niet lukt, lukt het niet. Ik heb tenminste geprobeerd om mee aan te vallen", besluit Tim Wellens de achtste Tourdag met een positieve noot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.