• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Thiam zweeft naar de derde plaats op Groenplaats

  Nafi Thiam springt 6,49m ver in de schaduw van de kathedraal.

  De Urban Memorial Series pakte vandaag uit met een verspringconcours op op de Groenplaats in Antwerpen. Nafi Thiam, die vorige week nog met een knieblessure verstek liet gaan voor het BK, presteerde sterk met een podiumplaats.

  Nafi Thiam is een graag geziene gaste op de manches van de Urban Memorial Series. Begin mei werd ze in Luik nog tweede in het hoogspringen. Vandaag sprong de olympisch kampioene in Antwerpen in de zandbak.

  Vorige week moest Thiam nog afzeggen voor het BK met een ontsteking aan haar linkerknie, maar van enig ongemak was op de Groenplaats weinig tot niets te merken.

  Vooral de vierde sprong van Thiam was voortreffelijk. Ze landde na 6,49 meter in het zand. Dat is amper 9 centimeter minder ver dan haar persoonlijk record (6,58 meter), dat ze tijdens haar olympische triomftocht sprong.

  Voor de overwinning kwam de winnares van de zevenkampmeeting in Götzis net tekort. De Letse Lauma Griva won met een sprong van 6,52 meter en het Amerikaanse talent Erica Bougard nestelde zich met 6,50 meter nog op de tweede plaats.

  Nolf beste verspringer

  Bij de mannen won Cedric Nolf, die 7 meter en 66 centimer sprong, voor de 7,53 meter van Mathias Broothaerts. Er zijn nog twee Urban Series in Brussel: op 26 augustus de sprint, op 31 augustus het kogelstoten.

  Bekijk de beste sprong van Thiam:

  Cedric Nolf gaat met de zege aan de haal bij de mannen

  Ook in de verspringcompetitie bij de mannen presteerde een meerkamper ijzersterk. Tienkamper Cedric Nolf kaapte met een sprong van 7,66 meter de overwinning weg. De Kortrijkzaan kreeg Mathias Broothaerts (7,53 meter) en Michael Obasuyi (7,29 meter) naast zich op het podium.