• home
 • video
 • pas verschenen

  Topschutter De Belder wil weg bij Lierse en weigert nog te spelen

  De Belder scoorde vorig seizoen 18 keer voor Lierse.

  Dylan De Belder wil niet langer spelen voor Lierse. De topschutter van de ploeg uit 1B heeft zijn club laten weten dat hij per direct niet meer in actie wil komen. "We nemen hier met verbazing akte van", laat Lierse weten.

  De Belder scoorde vorig seizoen 18 keer in 23 wedstrijden in de Eerste Klasse B. De aanvaller wil graag naar een club uit de Jupiler Pro League, maar begon toch gewoon aan de voorbereiding bij Lierse.

  Nu blijkt dat hij niet langer voor Lierse wil spelen. Voor de oefenwedstrijd tegen Genk heeft hij te kennen gegeven aan het bestuur dat hij niet meer in het shirt van Lierse wil spelen. Lierse stuurde het nieuws de wereld in via Facebook.

  "Dylan De Belder informeerde de club eerder vandaag dat hij per direct niet meer in actie wil komen voor Lierse", lezen we. "De club nam hier met verbazing akte van en zal zich de komende dagen verder beraden over deze situatie."

  Lierse-coach Fred Vanderbiest reageerde verbaasd. "Ik weet niet of het de goede oplossing is om een zo een transfer te forceren. Ik heb daar mijn mening over, maar ga die voor mij houden. Ik respecteer zijn beslissing en apprecieer zijn eerlijkheid. Het is aan ons om nu een vervanger te vinden."

  Het Facebook-bericht van Lierse:

  De reactie van coach Vanderbiest: