• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Pauwels: "Wilde graag het geel, maar Sky liet niet begaan"

  0 / 0
  Een sterke Serge Pauwels zat vanaf de 1e kilometer in het offensief en zorgde mee voor een geanimeerde Tourrit. Lang leek hij zicht te hebben op ritwinst, maar daarmee ging Calmejane aan de haal. Even lag ook de gele trui binnen bereik, maar daar stak Sky dan weer een stokje voor.

  Pauwels: "Vanaf half koers steeds bij eerste 5 gereden"

  Serge Pauwels toonde zijn goede vorm vandaag en liet zich gelden in de ontsnapping van de dag. Spijtig genoeg was het Calmejane die zich tot ritwinnaar mocht kronen.

  "Ik probeerde vanaf kilometer 1 om aan te vallen, maar het duurde lang vooraleer we een degelijke voorsprong bij elkaar konden fietsen. Dat kostte veel krachten, maar uiteindelijk konden we toch met een serieus aantal renners ontsnappen", aldus Pauwels.

  "Ik denk dat ik vanaf half koers gedurig bij de eerste 5 heb gereden, behalve de laatste kilometer dan. Calmejane was in het slot gewoon sterker. Hij had zijn rit vandaag ook anders ingedeeld, dus was het logisch dat hij op het einde nog krachten over had."

  "Ik begrijp de tactiek van Sky niet"

  Lang lag de gele trui binnen handbereik, maar in de slotfase raakte de fameuze trein van Sky weer op volle toeren. "Mijn doel was vandaag om all-in te gaan en de gele trui te veroveren. Luke Rowe had me voor de start al gezegd dat Sky vandaag ging laten begaan, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Ik begrijp steeds minder van de koerstactieken vandaag."

  "We zien wel voor de volgende dagen. Morgen volgt er een zware bergrit dus weet ik niet of ik mijn aanvalsdrift van vandaag weer zal kunnen tonen. Hoe dan ook, de Tour is nog lang en ik twijfel niet aan mijn goede vorm. Die heb ik vandaag wel bewezen, denk ik", besluit Pauwels.

   

  Bakelants: "Klotedag. Ik miste misschien wat frisheid"

  Ook Jan Bakelants zat de hele dag voor op het peloton maar kon geen rol van betekenis spelen in de finale. "Een klotedag. Ik heb er alles aan gedaan, maar ik voelde me gewoon leeglopen. Misschien heb ik mijn inspanningen van op La Planche des Belles Filles vandaag bekocht, want ik zat gewoon niet fris genoeg", zei Bakelants na aankomst.

  "De situatie wisselde de hele dag. Steeds weer vielen er renners af en sloten er nieuwe vluchters aan. Tot de slotklim kon ik nog goed mee, maar daarna was het afgelopen. Dat Sky de koers weer controleerde? Dat is hun keuze. Als er andere ploegen voor de ritzege wilden gaan, moesten ze zelf maar het heft in handen nemen. Maar volgens mij wilden de grote mannen gewoon reserve inbouwen voor morgen."

  "Morgen zal zwaar worden"

  De inspanningen van vandaag nog eens overdoen in de helse bergrit van morgen zal er niet inzitten volgens Bakelants. "Morgen wordt het alvast geen rustdag. Bij de start moet je meteen zien dat je goed zit, want anders wordt het een lange dag in de achtervolging. Er komen wel nog andere dagen waarop ik me graag wil tonen."